Het is weer bijna zover, Halloween staat voor de deur en wat ben ik blij dat het weer zover is. Die geur van de rookmachines, de mooie lichtversieringen in de parken en om elke hoek een acteur die je de stuipen op het lijf wil jagen, dat is toch een droomwereld? Hier vertel ik je hoe Halloween mijn leven veranderde.

Voor veel mensen is Halloween niet een feest, en dat was het tot een aantal jaren geleden voor mij ook niet. Ik wilde nooit iets met het horrorgenre te maken hebben. Blegh, wat een nare sfeer gaf dat toch altijd als je een enge film keek en nachten niet kon slapen. Ik had dus ook nooit verwacht dat Halloween mijn vaste jaarlijkse moment zou worden dat niets een hogere prioriteit had dan Halloween. En 6 jaar nadat ik in deze branche ben gaan werken en de nodige ervaring heb opgedaan, kan ik alleen maar blij zijn dat ik die stap toch had durven zetten.

7 jaar pas? Ja, dat klopt, eigenlijk ben ik nog niet zo lang werkzaam in deze wereld. Toch heb ik de nodige ervaring op mogen doen, maar eigenlijk is het al langer terug dat ik voor het eerst in aanraking kwam met deze spooky wereld. 10 jaar geleden, toen ik begon met mijn AV-techniek (Evenementen en Podiumtechniek) opleiding, mocht ik een aantal dagen met Nightlife Productions meelopen tijdens de opbouw van de Halloween Fright Nights in Walibi. Hier is eigenlijk mijn liefde voor Halloween begonnen. Toch bleef ik het spannend vinden. En toen ik Haunted Holidays inliep zonder dat de verlichting aan was, stond ik binnen 2 seconden weer buiten. Ik denk nog steeds dat een Haunted House in het donker zonder showeffecten, enger is dan als het running is.

De start van het gruwelijke avontuur

4 jaar heeft het geduurd voordat ik daadwerkelijk de Halloween wereld ben ingegaan. En ja, bij de Walibi Fright Nights natuurlijk. Below was mijn eerste jaar, het tweede jaar The Clinic en in mijn derde en laatste jaar heb ik in The Villa gestaan en een aantal keren mogen inspringen in wat andere huizen. Wat wel grappig is om te weten, is dat ik pas in The Clinic mijn angst voor Haunted Houses heb weten te overwinnen en tegenwoordig met veel minder moeite door zo’n huis heen loop. Maar om eerlijk te blijven, elke keer blijft spannend en loop ik ondanks dit alles toch met samengeknepen billen door het huis heen.

Natuurlijk heb ik in de jaren erna nog veel meer ervaring opgedaan als zowel Scare actor, als trainer en regisseur, maar dat is voor een volgende post.

Ben je benieuwd naar meer verhalen van mij of andere Scare Crew leden? Check dan regelmatig scarezone.nl, en spring in onze Discord om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen en al het nieuws rondom Halloween.

extra foto bij artikel