Attractiepark Toverland transformeert langzaam maar zeker in een plek waar allerlei soorten griezels straks gaan heersen. Het park is al druk bezig om duizenden pompoenen een plekje te geven. De spookhuizen worden nu ook beetje bij beetje zichtbaar. Bezoekers kunnen straks genieten van6 spookhuizen en 5 scare zones. Laten we eens een rondje door het park lopen en kijken wat er al te zien is.

In Port Laguna is de stellage verschenen waar normaal gesproken het treintje van Maison de la Magie onder stopt. De banner van het huis ontbreekt echter nog. Het is natuurlijk ook mogelijk dat bezoekers vanaf dit punt het nieuwe spookhuis ‘Now You’re Mine’ kunnen bereiken. Al viel daar nog niets van te zien. Verder zien we vooral ingerichte plekjes met pompoenen, strobalen en andere attributen. Het podium van de zomershow is inmiddels ook weg. Hier zal binnenkort het podium voor de Halloween Nights verschijnen.

In het gebied van Avalon keert de scare zone Morgana’s Frozen Knights terug. Van de zone is echter niet veel te zien nog, behalve dat het podium voor Morgana al op zijn plek staat. Bouwers zijn hier ook weer druk bezig om een beeld van Fenix te maken, omhuld met allemaal pompoenen.

In de Magische Vallei zijn bezoekers straks onderdeel van de zone Shadows of the Sea en Fiësta de los Muertos, oftewel de ‘Dag van de Doden’. Bij Shadows of the Sea is nog nauwelijks wat te zien. Naast een skelet en een kanon moet hier nog genoeg gebeuren. In Fiësta de los Muertos is al wel meer te zien. Hier hangen skeletten aan palen, is er een podium ingericht met bloemen en een banner van het gebied, wordt er een beeld van pompoenen gemaakt en staat het tafereeltje met schedels, kaarsen en bloemen op zijn plek in het midden bij de fonteinen.

Cirque?

In de overdekte hallen zien we nog niet zo veel gebeuren. Wel verreist Fear the Woods langzaam maar zeker op de achtergrond. Villa Fiasko was nog steeds toegankelijk voor bezoekers. De ombouw tot The Dollhouse moet hier dus nog beginnen. Buiten wordt de vernieuwde Pumpkin Farm opgebouwd. Dit hele gebied was verder afgezet en dus konden we niet verder naar achteren lopen. Want achteraan in het park, of vooraan bij de oude ingang, gebeurt ook iets interessants. Hier staan namelijk circustenten wat sterk de indruk geeft dat scare zone Cirque zich op die plek buiten het park gaat begeven. Helaas is hier geen foto van maar Cirque gaan we straks dus aan die kant van het park vinden. Draaien we ons om dan zien we het doolhof. Deze is al helemaal ingepakt en klaargemaakt voor het spookhuis Trapped. Aan de kant van boomstamattractie Expedition Zork wordt een tafereeltje opgebouwd met een pompoenen uil.

Het gebied bij Troy wordt straks omgedoopt tot DEStroy. Hier loopt het Trojaanse leger straks rond om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Veel is hier niet te zien, behalve het bord boven de uitgang en tevens het stationsgebouw van de houten achtbaan.

En dat was hem alweer. Er staat al genoeg overeind maar er moet ook nog veel gebeuren.

Data en tickets Halloween Nights

De Halloween Nights in Attractiepark Toverland barsten vanaf 7 oktober 2023 los. Op 13 avonden slaat de vrolijke sfeer ineens om zodra duistere figuren uit de kluis weten te ontsnappen en daarbij het park overnemen.

Tickets voor de spookhuizen variëren tussen de €5,- en €9,50. Wil je alle spookhuizen doen? Dan is de Fear Pass wellicht iets voor jou. Bestel je tickets eenvoudig via de website van het park.

Heb jij nou ook interessante foto’s of informatie over Toverland of andere evenementen? Tip de redactie via redactie@scarezone.nl

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden.