Dat 2023 een goed jaar is voor horrorfilms, is inmiddels geen verrassing meer. De ene na de andere film brengt goed wat geld in het laatje. Soms lijkt het zelfs ‘hoe maffer hoe beter’. Vorig jaar was daar bijvoorbeeld Winnie The Pooh. En dan hebben we het niet over de vriendelijke Disney beer zoals we die waarschijnlijk allemaal wel kennen. Nee, dit was een beer die uit was op wraak en bloed. Kennen we die nog? Winnie the Pooh: Blood and Honey scoorde goed in de bioscopen. Met slechts $15.000,- budget wist de film wereldwijd bijna €5 miljoen om te zetten. En we weten wat dit betekent in filmland. Juist, er komt een vervolg!

Dankzij het vervallen van de rechten ligt het karakter Winnie The Pooh in het publieke domein. Dit wilt zeggen dat eigenlijk iedereen iets met dit karakter kan doen zonder dat Disney op de deur komt kloppen. Voor horrorliefhebbers was dit natuurlijk DE kans om er een horror beer van te maken. Ondanks de wisselende reacties op deze horrorfilm trok het aardig wat publiek richting de zalen.

Vervolg

Goed nieuws voor alle liefhebbers, want er komt een vervolg. Waar Winnie The Pooh in Blood and Honey als een gek tekeer ging, zien we straks ook een uit de klauwen gewassen Knorretje en Uil meedoen. Winnie The Pooh is weer tot leven gekomen en we zien ook Janneman Robinson weer zijn opwachting maken. Er is ook slecht nieuws te melden……voor de bewoners van Ashdown. De horrorkarakters verlaten de bossen en trekken in dit tweede deel richting de stad.

Producer Scott Jeffrey laat weten dat de film een veel groter budget krijgt. De film wordt daarbij niet alleen groter maar ook gemener met een hogere ‘death count’.

Bekijk hier alvast de eerste beelden:

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden.