Aankomende zaterdag 30 september start in Movie Park Germany de 25ste editie van het Halloween Horror Festival. Het filmpark heeft dan ook groots uitgepakt om dit te vieren. Tijdens een speciale persavond op donderdag 28 september heeft het park alle nieuwigheden gepresenteerd aan de buitenwereld. Zo wordt er uitgepakt met 2 nieuwe spookhuizen, een vernieuwd spookhuis, een verlengde mapping show en nog veel meer.

Bezoekers van de persavond werden welkom geheten in de Horrorwood Studios. Gewapend met een pas zagen zij hoe een groep duistere figuren de straten van Movie Park Germany onveilig maakte.

De avond begon met een presentatie over de geschiedenis van Halloween in het park tot aan het punt waar ze nu staan. Zo is Movie Park Germany als eerste Duitse park begonnen aan het halloweenfeest. Er kwamen nieuwe spookhuizen in 2000 en 2002, het aantal draaiavonden werd verlengd naar 13 avonden in 2003 en het aantal scare actors stond al op 120 personen in 2004. Een echt mijlpaal kwam in 2007 toen het park ‘Sanatarium’ opende. Dit was op dat moment het grootste spookhuis in Europa van 1200m2.

De laatste jaren heeft het park grote sprongen gemaakt. Zo werd er in 2016 met een nieuw concept gestart. Er werden namelijk huizen gebouwd van verschillend IP’s zoals Insidious. Met de focus op heftige huizen, meer draaiavonden en hogere kwaliteit werd het Halloween Horror Festival populairder dan ooit.

Voor aankomende editie pakt het park dan ook flink uit met heel wat nieuwigheden.

Line-up 2023

Voor deze 25ste editie van het Halloween Horror Festival pakt Movie Park Germany groots uit met 2 nieuwe spookhuizen; Final Stop en Murder Museum. Daarnaast keert wegens groot succes de live show Madhouse – Insanity Lives Here terug. Andere shows waar bezoekers van kunnen genieten zijn de mapping show, hypnose show en de lichtshow. Opvallend is dat de projection mappen show 2 extra minuten krijgt aan het eind.

Andere punten:

 • Update scare zones: Hillbilly Town en Fear Pier
 • Update Secrets of St. Elmo – Last Hunt
 • 4-D film The Conjuring
 • Dj Max Bering & Friends
 • Karakter S.I.K. komt tot leven
 • Halloween voor kinderen
 • Investering in belichting en infrastructuur
 • Nieuwe audio in Hillbilly Town en Horrorwood Boulevard
 • Themabuffet in Van Helsing Club, op reservering

Alle spookhuizen zijn voorzien van speciale ingangsborden. Het park heeft hiervoor gekozen om het bezoekers zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken.

Madhouse – Insanity Lives Here

De vorig jaar gepresenteerde show Madhouse – Insanity Lives Here heeft een hoge score behaald waardoor deze terugkeert voor aankomende editie. 54.000 bezoekers hadden een enquete ingevuld en daaruit bleek dat de betaalde show een score behaalde van 92%. De show bestaat uit verschillende acts die bekend zijn over de hele wereld zoals bij ‘America’s Got Talent’, ‘Italy Got Talent’ en ‘Das Supertalent’.

Scare zones update

Naast alle vernieuwingen van de spookhuizen en shows pakt Movie Park Germany ook een aantal zones aan. Zo wordt scare zone The Dead West omgetoverd naar Hillblilly Town. Hierdoor past het vernieuwde spookhuis Secrets of St. Elmo – Last Hunt beter bij de zone en andersom.

Halloween Horror Festival in cijfers

Speciaal voor alle liefhebbers heeft Movie Park Germany alle cijfers op een rijtje gezet.

Voor aankomende editie doen maar liefs 280 scare actors mee. Dit aantal staat voor het grootste deel verspreid over de 8 spookhuizen en 4 scare zones. Bezoekers kunnen vanaf zaterdag 30 september genieten van 5 shows en een live DJ.

Andere punten:

 • 25 draaiavonden
 • 3 Halloween-gethematiseerde attracties
 • Er word meer dan 4000 liter nepbloed gebruikt
 • 3500 liter mistvloeistof
 • 4 ton aan pompoenen
 • 600 strobalen
 • 6500 maïsstengels

Naast alle informatie werden bezoekers deze avond ook getrakteerd op een show bij de pier.

Data en tickets Movie Park Germany

De slogan van het Halloween Horror Festival is dit jaar ‘Don’t Try to Hide’. Bezoekers kunnen het event bezoeken van 30 september tot en met 12 november 2023 op 25 geselecteerde dagen. Entreetickets voor Movie Park Germany zijn inclusief toegang tot het horror-event. Voor de spookhuizen dienen bezoekers een aparte ticket te kopen. Bekijk alle prijzen hier.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Discord server en help ons naar de 666 leden.