Het aanbod tijdens de Halloweenperiode blijft maar groeien! Waar dit fantastisch nieuws is, brengt het ook wel een aantal problemen met zich mee. Wat als je maar één dag naar een evenement gaat en je écht alles gedaan wilt hebben? Dit wordt binnenkort geen enkel probleem meer met deze handige tips!

Tip 1: Bekijk het evenementterrein al eens even.
Eigenlijk begint dit al zodra je tickets besteld voor de spookhuizen en experiences. Zelf raden we het aan om eerst even een plattegrond erbij te nemen. Bekijk even waar alle huizen zijn en beslis welke je zeker wel wil doen die avond. Een handige tip is om alles een beetje op volgorde van hoe de huizen te vinden zijn in het park. Zo vermijd je dat je heen en weer moet gaan lopen met tijdnood. Begin dus bijvoorbeeld bij de ingang van het park en stop bij het andere uiteinde.

Tip 2: Hou rekening met de duur van de huizen en experiences.
De meeste tijdsloten van spookhuizen en experiences zijn zo’n 30 minuten. Een uitzondering zijn tijdsloten van 15 minuten. Probeer het absoluut te vermijden om back-to-back tijdsloten te reserveren. Een ‘standaard huis’ duurt al makkelijk 5 à 7 minuten, afhankelijk van de run. Hier zit de wachttijd dan ook niet bij. Maar sommige experiences en spookhuizen kunnen tot wel 30 minuten oplopen. Denk hier dan vooral aan Maison de la Magie in Attractiepark Toverland en Hell House in Movie Park Germany. Als je dan bijvoorbeeld om 18:00 uur Hell House reserveert en om 18:30 uur Secrets of St. Elmo, kan het best wel zijn dat je hier niet op tijd aankomt.

Tip 3: Koop een Fear- of RIP-pass.
Meer en meer parken werken tegenwoordig met een soort RIP-pass-systeem. Dit is eigenlijk een combiticket van meerdere, of alle, spookhuizen waarbij je ook nog eens de wachtrijen kan vermijden. Als je van plan bent om toch alle huizen te bezoeken, kan je best overwegen om een pass te nemen. In de meeste gevallen komt dit voordeliger uit én je hoeft geen rekening te houden met eventuele tijdsloten. Kijk zeker even na per evenement wat er nu juist in deze pass zit. Nieuwigheden zitten er niet altijd bij.

Tip 4: Blijf tot het einde van de avond.
Deze tip is nogal subjectief, maar als je tot het allerlaatste uur blijft, krijg je wel het meeste gedaan. Bij de meeste evenementen is het mogelijk om tot een kwartier voor sluiting nog een tijdslot te boeken voor een spookhuis of experience. Probeer zeker de langere huizen tot het laatste te houden, zo ben je zeker dat je geen tijd verliest als de tijd wat uitloopt om een bepaalde reden.

Wil je toch nog meer tips, of heb je er zelf nog die je wilt delen met ons? Praat en lees dan gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden!