Nu het Halloween seizoen écht vlak voor de deur staat, helpen wij van ScareZone je graag met enkele belangrijke tips om deze spannende periode toch te overleven. Er zullen wat referenties naar bepaalde events komen, maar pas deze tips zeker toe op welk evenement dan ook. Hier zijn de vijf cruciale tips om jouw Halloweenavond te overleven.

Tip 1: Probeer je avond op voorhand te plannen.
Op de meeste evenementen zijn er enorm veel dingen om te gaan bekijken. Of het nu spookhuizen zijn of een show, het blijft toch lastig om alles op één avond te kunnen doen. Zodra je tickets boekt, kan je eigenlijk best al een kleine overloop van de avond maken. Moet je hier nu nog aan beginnen, verwijzen we je graag door naar een handige gids om dit te doen!

Tip 2: Kom vroeg naar het park.
In de meeste gevallen beginnen de Halloweenavonden, zoals de naam al vermeld, in de avond. Je kan dus beslissen om pas in de namiddag het park te betreden, maar dit is niet echt aan te raden. Hoe vroeger je in het park komt, hoe meer je nog van alles kan meepikken. Standaard zijn de wachtrijen bij de attracties ook wel korter in de voormiddag, dat is toch enkel maar positief?

Tip 3: Probeer vooral te genieten.
Ondanks dat hij steeds langer wordt in de afgelopen jaren, blijft de Halloweenperiode in de pretparken toch vrij kort. Tussen eventuele spookhuizen door, moet je zeker proberen om toch even de sfeer op te snuiven.  De scare zones hebben elk een scare-ranking, dus zelfs als je wat banger bent is er altijd toch wel één zone waar je gewoon even kan staan en genieten. Een avond vol met back-to-back spookhuis bezoeken kan wat stress met zich meebrengen.

Tip 4: Zorg voor een goedgevulde maag.
Deze tip lijkt misschien wat gek op het eerste gezicht, maar een Halloweenavond kan intensief zijn. Zeker als je eigenlijk voor de eerste keer een evenement bezoekt. Wachttijden kunnen oplopen tijdens deze toch wel drukke periode, dus kan het soms best wel even duren totdat je even snel iets kan gaan eten. Besluit je om iets te gaan eten in het park? Dan kan je best niet tijdens de ‘standaard’ eettijden gaan. Het is rustiger om wat daarvoor of erna te gaan.

Tip 5: Sluit zo laat mogelijk aan in je tijdslot.
Oké, deze tip is misschien een beetje riskant, maar hij heeft persoonlijk wél al enorm geholpen. Als je bijvoorbeeld van 18:00 tot 18:30 naar The Villa mag gaan, kan je best pas rond 18:20 aansluiten in de wachtrij. De meeste mensen gaan aan het begin van het tijdslot, dus kan de wachttijd al een hele boel naar beneden gegaan zijn. Eerder aansluiten heeft dan weer geen zin. Bij de meeste evenementen kunnen de tickets pas gescand worden vanaf het uur dat op je ticket staat.

Wil je nog meer tips, of heb je er zelf nog die je wilt delen met ons? Praat en lees dan gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden!