Aankomende zaterdag 30 september start in Movie Park Germany de 25ste editie van het Halloween Horror Festival. Het filmpark heeft dan ook groots uitgepakt om dit te vieren. Er is niet alleen een vernieuwd spookhuis en een nieuwe zone, maar ook 2 gloednieuwe spookhuizen. En een daarvan is “Final Stop”. Dit huis bevindt zich onder de tribune van Studio 6, waar bezoekers een helm van Haunted Lantern zullen dragen. ScareZone was aanwezig bij het persmoment en zo ziet het huis eruit. Let op: dit artikel bevat enkele kleine spoilers.

Verhaal

Waar gaat het nieuwe spookhuis “Final Stop” over?

”In de diepten loert een zielloos kwaad. Een oud, verlaten metrostation in Los Angeles heeft duistere geheimen. Degenen die zich tot nu toe naar beneden hebben gewaagd, hebben het daglicht nooit meer gezien. Ook een filmteam van de Horrorwood Studios is verdwenen in de eindeloze catacomben van de metro van Los Angeles tijdens het filmen van hun nieuwste splatterfilm. Het studiomanagement vraagt de gasten dringend om hulp bij het vinden van de acteurs en de regisseur om de blockbuster alsnog op tijd op het scherm te krijgen. Een laatste overlevende van de productieteam rust de vrijwillige zoekploeg uit met bouwhelmen en opvallende vesten. Maar als de groep begint aan een gevaarlijke reddingsmissie in de zwarte leegte, wordt een afschuwelijke nachtmerrie werkelijkheid. Onheilspellende gestalten sluipen rond in de tunnels en spoorwegschachten. Besmet door de Acid Rain liggen ze alleen nog maar te wachten op hun volgende slachtoffers. Omringd door smalle gangen en lekkende pijpen, water en griezelige geluiden moet de groep een uitweg vinden om te overleven. Wie niet voor altijd in het riool wil achterblijven, heeft maar één keuze: rennen, kruipen en in geen geval omkeren! Maar zelfs het kleine lichtje, dat eerder de weg zou moeten verlichten, vervaagt meer en meer in het hiernamaals…”

Bezoekers krijgen, zoals gebruikelijk in Movie park Germany, eerst een instructievideo te zien. Tijdens deze video wordt aan een ieder een bouwhesje gegeven. Je zal namelijk in het metrostelsel op zoek gaan naar een verloren filmploeg. Zodra de video is afgelopen, wordt je naar binnen gebracht, waar slechts een paar groepsleden een bouwhelm inclusief lamp uitgedeeld krijgen. Deze helm is gecreëerd door Haunted Lantern, die we onder andere kennen van Scare Me en The Horror Zone. Dit jaar is Haunted Lantern ook voor het eerst te vinden in Walibi Belgium en Walibi Holland. Het huis werkt dus met minimale verlichting en het lampje dat je bij je hebt, zal niet altijd even goed werken. Bezoekers zullen ook in dit huis, dat lijkt op een ondergronds metrostelsel, veel moeten kruipen en bukken.

Technische details

“Final Stop” bevindt zich dus onder de tribune van studio 6. Het huis is in drie maanden bedacht en het park heeft nog eens drie maanden besteed aan de bouw hiervan. Het huis lijkt voor een langere periode gebouwd te zijn: Al het decoratieve steen is echt: het park heeft 13 ton cement gebruikt. Bezoekers lopen door 13 ruimtes heen die tezamen een oppervlakte van 1000 vierkante meter hebben. Er is in het huis zelfs een animatronic van Hüttinger Animatronics te vinden. De acteurs in dit huis komen veelal van het buitenspookhuis “Fear Forest”, dat dit jaar niet terug zal keren naar Halloween Horror Festival.

Data en tickets Movie Park Germany

De slogan van het Halloween Horror Festival is dit jaar ‘Don’t Try to Hide’. Bezoekers kunnen het event bezoeken van 30 september tot en met 12 november 2023 op 25 geselecteerde dagen. Entreetickets voor Movie Park Germany zijn inclusief toegang tot het horror-event. Voor de spookhuizen dienen bezoekers een aparte ticket te kopen. Bekijk alle prijzen hier.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Discord server en help ons naar de 666 leden.