“Hoeveel angst en horror het Halloween Horror Festival ook verspreidt, de grootste nachtmerrie is nog steeds discriminatie en haat.” Dat is de slogan waarmee Movie Park de tweede editie van hun Haunters Against Hate Day aankondigt. Tijdens de vorige Halloweenperiode organiseerde ze deze dag voor het eerst. Gisteren kondigde het park aan dat het zijn samenwerking voortzet dit jaar met de Amerikaanse organisatie ‘Haunters Against Hate.’

Zet zaterdag 7 oktober dus met een bloedrode kleur in je agenda, want dan komen de meer dan 280 scare actors van de Horrorwood Studios weer samen om hun boodschap van tolerantie en gelijkheid te verspreiden in het park. Zo willen ze duidelijk maken dat Halloween een nog grotere betekenis heeft dan de meeste denken. Vorig jaar liet Thorsten Backhaus, de Managing Director, van Movie Park al weten dat deze sterke boodschap eentje is waar ze zelf als bedrijf ook enorm achterstaan. Het is dus logisch dat ze deze dag voorzetten in hun 25-jarige jubileum.

Een apart ticket heb je voor deze Haunters Against Hate Day niet nodig, alles zit bij je reguliere ticket inbegrepen. Een hoogtepunt van de dag is hun unieke, grote Halloweentocht met de scare actors uit alle acht spookhuizen en de vier scare zones. Deze zal dan voor een dag hun standaard monsterparade vervangen. Er zal een fotopunt voorzien zijn om met verschillende scare actors even een foto te kunnen maken tijdens de rest van de avond. Ook zullen er verschillende gebouwen en locaties in het park met regenboogkleuren verlicht worden doorheen de avond. Zo willen ze met deze symboliek op hun manier een voorbeeld stellen en hun stempel zetten op dit statement.

Kan je toch nog geen genoeg krijgen van Halloween, horror en scare events? Praat en lees dan gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden!