Deze review is geschreven vanuit mijn oogpunt en is een momentopname die gebaseerd is op 6 oktober 2023 tijdens Horror Nights Kalkar.

Gisteravond bezocht ik sinds jaren weer eens een keer Wunderland Kalkar. Maar nu vanwege de allereerste editie van Horror Nights Kalkar. En ik vond het een moeilijke deze keer om te reviewen.

Ik kwam wat laat aan (20:10 uur) en daardoor ging de openingsshow aan mijn neus voorbij. Dat wist ik op voorhand maar alsnog even gespiekt naar een video die online te vinden is. We moesten via de receptie van het naastgelegen hotel naar het park. Dit voelde een beetje krom maar ik gok dat dit de manier voor laatkomers is geweest in plaats van door de hoofdpoort het park te betreden. Er werd voor de rest wel goed voor ons gezorgd en we kwamen met eten en drinken dan ook niets te kort.

In het park was het vrij rustig. Op sommige plekken en momenten zelfs uitgestorven. De scare actors in de 2 scare zones probeerde er wel het beste van te maken. Uiteindelijk was het een beetje verwarrend om scare actors te zien overlopen van de ene naar de andere zone. Wellicht dat dit nodig was om ergens backstage te komen, dat zou goed kunnen. Verder werden de buitengebieden overgenomen door harde muziek. Goeie muziek, maar wel wat aan de harde kant. En het voelde ook vooral alsof er teveel op de muziek werd geleund om een goede sfeer neer te zetten. De aankleding in het park was namelijk niet super veel. De keuze om bepaalde attracties te openen viel eigenlijk best goed uit. Het was wel een opvallende keuze om veel kinderattracties open te hebben zoals een olifantenmolen en draaimolen. Die doelgroep is namelijk niet aanwezig tijdens dit event. Alsnog gaf de verlichting van die attracties wel een goeie sfeer en zag het er als geheel nog best aardig uit.

De spookhuizen zelf dan. Goed om te zien dat de organisatie voor tijdsloten heeft gezorgd. Hierdoor voorkom je grote druktes bij de huizen. Op een avond als deze was het echter zo rustig dat deze tijdsloten eerder als een vloek aanvoelde. Er zat namelijk een uur tussen het ene en andere huis en dat voelde best lang aan. Tuurlijk zijn er zones en attracties om te vermaken maar dit aanbod was niet groots waardoor ik mezelf toch vaker betrapte op het kijken naar mijn horloge. Maar tijdens druktes werkt dit gewoon erg fijn. De verhalen vond ik lastig naar voren komen in de huizen. Waar het ene huis meer knus aanvoelde, maakte een ander huis teveel gebruik van grotere scenes naar mijn mening. Het beste huis vond ik toch wel Arbeitsraum. De ondergrondse toegangsweg straalde de sfeer uit die ik wil hebben in dit park. De daaropvolgende scenes voelde al wat minder aan maar door de scare actors kwam daar wel wat meer leven in. Al zat lang niet iedereen even lekker in zijn rol qua timing en performances.

Nu ik het toch over de scare actors heb, de grime vond ik eigenlijk wel prima. Niet te gek maar zeker goed om te zien dat hier genoeg aandacht aan is besteed. De scare actors zelf mogen zich nog wel meer inleven in hun rol. Op een enkeling na sloegen de meeste helaas wel de plank mis. Met slechtgetimede scares, teksten als ‘boe’ en ‘loop door’ kwam het helaas niet overtuigend over. Gelukkig liepen er ook een aantal rond die wel wisten hoe ze een rol neer moesten zetten, dus dat compenseerde dan wel weer iets.  

De organisatie heeft met de locatie wel echt goud in handen. Dit park, wat een oude verlaten kerncentrale is, straalt van zichzelf al enorm veel uit en heeft bijzondere leuke plekjes om wat moois neer te zetten. Ik ben benieuwd wat Horror Nights Kalkar hiermee gaat doen in de toekomst.

Conclusie

Horror Night Kalkar heeft zijn eerste editie afgetrapt en de basis is nu zo min of meer gelegd voor de toekomst. Dit event komt op dit moment echter wel tekort, helaas. Zowel de huizen als de scare actors konden mij niet genoeg overtuigen. Ik zie wel dat dit event enorm veel potentie heeft dus ik hoop dan ook dat ze op deze locatie blijven zitten en verbeterpunten zullen toepassen om volgend jaar harder en beter terug te komen. 

Benieuwd wat dit allemaal gaat betekenen voor de score? Scroll dan snel naar beneden. 

Heb jij nou ook een evenement bezocht en wil je daar een review over schrijven? Stuur deze dan in via redactie@scarezone.nl en wie weet komt die dan hier op de website te staan.

Krijg je niet genoeg van al het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 666 leden.