In deze Scareflits komt het scare nieuws van afgelopen week voorbij. En dit waren de meest opmerkelijke nieuwtjes:

Toverland

Attractiepark Toverland heeft eerder dit jaar stickpins uitgebracht van onder andere attracties en karakters. Speciaal voor Halloween heeft het park nu ook stickpins van alle spookhuizen en scare zones. Deze limited edition pins zijn speciaal te koop tijdens de Halloween Nights . Het gaat hier om 5 scare zone pins en 6 spookhuizen pins. Meer informatie.

Voor bezoekers die Now You’re Mine straks helemaal te gek vinden heeft het park een leuk aandenken gelanceerd. Naast de pin kunnen bezoekers straks ook een zwarte hoodie van het spookhuis kopen. De hoodie bevat het logo van de nieuwste spookhuis met daaronder de naam Toverland. Ook is Now You’re Mine straks als sleutelhanger te krijgen. Lees verder…

Ben je nou een groot liefhebber van lekker eten en drinken? Dan kom jij ook zeker aan je trekken met deze verschillende Spooky Specials.

Eerder liet Toverland al weten dat er een nieuw biertje te koop is; de Scary Pumpkin IPA. Daar zijn nu allerlei lekkernijen aan toegevoegd om de griezelige avonden van de Halloween Nights goed door te komen. Bekijk alle Spooky Specials.

Walibi Belgium

Van 21 oktober tot en met 5 november 2023 sleept Halloween Walibi bezoekers weer mee in een wereld van macabere fantasie. Dit jaar stelt het Belgische attractiepark park twee verschillende halloweenervaringen. De ene is geschikt voor families en de andere voor de echte horrorliefhebbers. De sterattractie van dit najaar is ongetwijfeld het nieuwe spookhuis Pandemonium. Deze sinistere circustent is het speelveld van een krankzinnige spreekstalmeester. Lees verder…

Europa-Park

Het grootste attractiepark van Duitsland is sinds zaterdag 30 september officieel overgenomen door duizenden pompoenen, maïsfiguren, Halloween-specialiteiten en shows die perfect aansluiten op Halloween. ScareZone was aanwezig op de eerste officiële dag en mocht het feest van dichtbij meemaken. Bekijk de foto’s.

Walibi Holland

Op 12 avonden nemen freaks en andere griezels het park over om bezoekers een verschrikkelijke avond te bezorgen. Er is ontzettend veel te doen tijdens deze avonden waaronder het bezoeken van spookhuizen, walkthroughs, experiences, zones en shows. Wat zijn alle opties en wat mag dit allemaal kosten? ScareZone heeft alles voor jou op een rijtje gezet in de hoop dat je nu makkelijker een keuze kan maken. Bekijk het complete overzicht hier.

Een onderdeel van de Halloween Fright Nights was altijd de lichtshow bij achtbaan Lost Gravity. De deuntjes van het oude Club Roxy werden door licht- en vuureffecten ten gehoren gebracht wat op veel enthousiasme van bezoekers kon rekenen. Maar hier is nu slecht nieuws over te melden, want de lichtshow zal niet meer te zien zijn. Meer informatie.

Speciaal voor de Spooky Days komen er bekende monsters richting Walibi zoals vlogger Enzo Knol, zangeres en presentatrice Stefania, Djamila en nog veel meer. Bezoekers kunnen ze tijdens het halloweenfeest zien optreden of van alles vragen tijdens een Q&A. Er is zelfs de kans om ze te ontmoeten tijdens een Meet & Greet. Bekijk hier de complete line-up.

Drouwenerzand

Na een succesvolle editie van vorig jaar pakt het park groots uit met 2 nieuwe spookhuizen, een Halloweenhuis en een maze. Daarnaast kunnen bezoekers helemaal los gaan in 3 scare zones en zelfs het Winterplein bezoeken. ScareZone kon als eerste de foto’s delen. Bekijk ze hier.

Movie Park Germany

“Hoeveel angst en horror het Halloween Horror Festival ook verspreidt, de grootste nachtmerrie is nog steeds discriminatie en haat.” Dat is de slogan waarmee Movie Park de tweede editie van hun Haunters Against Hate Day aankondigt. Tijdens de vorige Halloweenperiode organiseerde ze deze dag voor het eerst. Gisteren kondigde het park aan dat het zijn samenwerking voortzet dit jaar met de Amerikaanse organisatie ‘Haunters Against Hate.’ Lees er hier meer over.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn pakt ook dit jaar weer uit met 2 verschillende Halloweenevenementen. Tijdens Heksendoorn kunnen de jongste bezoekers tot ongeveer 12 jaar genieten van de mooie en vrolijke kant wat Halloween te bieden heeft. Het park is dan sfeervol aangekleed inclusief een nieuwe show in het Gouden Theater Paleis. Met Screams is het overduidelijk een stuk spannender in het park en lopen er genoeg griezels rond die bezoekers de stuipen op het lijf proberen te jagen. Afgelopen zaterdag startte Heksendoorn, vanaf 14 oktober ook Screams. Het avonturenpark besloot de pers alvast een voorproefje te geven op de aankomende evenementen. En ScareZone was daar uiteraard bij. Meer informatie.

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen viert dit jaar het 60-jarig jubileum en bezoekers konden afgelopen weekend voor de eerste keer Halloween vieren in het park. Van 7 tot en met 29 oktober 2023 is het park griezelig maar ook gezellig aangekleed. Overdag is daar het familievriendelijke Scary Prairie met 3 walkthroughs. De avondopenstellingen worden een stuk spannender tijdens Western Nightsmares. Deze zijn te bezoeken op 7, 13, 14, 18, 20, 21, 27 en 28 oktober 2023. Het park is dan overgenomen door freaks en de 3 walkthroughs zijn getransformeerd naar spannende belevenissen. Een van deze walkthroughs heet ‘The Manor’. Daar heeft het attractiepark nu de eerste beelden van vrijgegeven. Bekijk ze hier.

En dat was hem weer voor deze week, de Scareflits. Tot de volgende!

Bekijk de Scareflits van vorige week.

Krijg je niet genoeg van al het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden.