Na lang wachten was het vorige week dan eindelijk zover. Het eerste weekend van de Halloween Nights in Attractiepark Toverland werd afgetrapt en bezoekers konden eindelijk het nieuwe spookhuis ‘Now You’re Mine’ beleven. De opening verliep echter niet geheel vlekkeloos en het huis kampte dan ook met verschillende technische mankementen. Dit was zelfs zo erg dat een behoorlijke aantal bezoekers het huis niet konden bezoeken.

Het woord ‘rampzalig’ gaat misschien wat ver, maar Toverland zal de opening van “Now You’re Mind” vast anders hebben voorgesteld. Bezoekers moesten lang wachten, soms een paar uur, om het huis te betreden. Hierdoor kwam een grote groep ook in de knel met andere tijdsloten. Helaas konden dan ook niet alle bezoekers het huis betreden. Het park heeft meerdere bezoekers al via de e-mail benaderd om een volgend spookhuis gratis te kunnen bezoeken. Reden genoeg voor het Limburgse attractiepark om dit te willen voorkomen voor aankomend weekend. En ze hebben er werk van gemaakt.

Testen maar

Afgelopen week werd het spookhuis getest en werden medewerkers van het park uitgenodigd om het huis meerdere malen te betreden. Deze test was nodig om eventuele technische mankementen op te sporen en aan te pakken. Of het geholpen heeft is nog even afwachten. De Halloween Nights starten dit weekend weer op 14, 15 en 16 oktober. Voor alle overige dagen klik je hier.

ScareZone mocht het nieuwe spookhuis vorige week al bezoeken tijdens een speciale persopening. Lees hier de review.

Verhaal

Een ticket voor “Now You’re Mine ”kost €9,50 en volgens Toverland brengen bezoekers er ongeveer 20 minuten in door. Het idee achter dit huis is namelijk dat het Mijnbouwmuseum Sevenum wordt bezocht waar alles over het zwarte goud ontdekt kan worden. Zelfs de al eeuwen geroemde edesteen Magnum Opus maakt onderdeel uit van de tentoonstelling. Bezoekers krijgen een helm mee met daarin een interactief lampje waarna zij meer te weten komen over de spoorloze mijndirecteur Mijndert Müller.

Toverland bracht eerder al wat foto’s naar buiten van een aantal decorstukken. Bekijk ze hier.

Krijg je niet genoeg van het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons richting de 700 leden.