Begin 2024 starten de opnames van de Nederlandse horrorfilm Diabolisch. Diabolisch draait om Jessica, een vrouw die opgegroeid is met een moeder met zware psychische problemen. Wanneer Jessica op latere leeftijd dezelfde problemen ontwikkelt als haar moeder begint ze er langzaam maar zeker overtuigd van te raken dat er een bovennatuurlijke entiteit op haar jaagt. Terwijl haar omgeving ervan overtuigd is dat Jessica lijdt aan psychotische waanbeelden moet zij het mysterie in haar bloedlijn oplossen voordat het te laat is en de duistere krachten haar voorgoed overnemen.

Diabolisch wordt gemaakt door Doorn Eden Films en is geschreven en wordt geregisseerd door Tristan van Doorn en geproduceerd door Jeroen van Eden. Voor de hoofdrol van Jessica is Caroline Lichtenberg gecast. Een bijzonder aspect van Diabolisch is dat de film volledig onafhankelijk wordt geproduceerd, dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van subsidies en dat de kosten van de film uit eigen zak worden betaald.

Release

Als horrorfans van het eerste uur hebben Tristan van Doorn en Jeroen van Eden meerdere korte horrorfilms gemaakt en met Diabolisch gaan zij nu een lange speelfilm in het horrorgenre maken. De film heeft een geschatte lengte van 90-100 minuten en speelt met volwassen thema’s zoals trauma, verlies en familie. De verwachting is dat Diabolisch in het vierde kwartaal van 2024 of het eerste kwartaal van 2025 uitkomt. Diabolisch is de tweede lange speelfilm van Doorn Eden Films.

Crowdfunding

Ondanks dat een groot deel van het budget al rond is hebben de makers nu een crowdfunding campagne op Voordekunst.nl gestart om de film meer production value te geven. Met deze opbrengsten worden een aantal unieke locaties gehuurd zoals een ziekenhuis en een kantoor maar de opbrengsten worden ook ingezet voor een aantal praktische make-up effecten en de huur van bijzondere filmapparatuur.

Horrorfans die de film en makers een warm (en bloederig) hart toedragen kunnen de productie ondersteunen op https://www.voordekunst.nl/projecten/16112-diabolisch-een-feature-horrorfilm. Vanzelfsprekend wordt het steunen van de crowdfunding campagne van Diabolisch beloond met leuke en unieke tegenprestaties. Voor een eerste blik op een scene uit Diabolisch kan deze YouTube video worden bekeken.