”If there’s something strange in your neighborhood, who you gonna call?” De tekst kennen we inmiddels allemaal wel. Ray Parker Jr. kwam met dit nummer naar buiten in de jaren 80. Ik heb het natuurlijk over ‘Ghostbusters’. De franchise heeft inmiddels een aardige fanbase opgebouwd met 4 films en 2 series. En goed nieuws, want volgend jaar komt film nummer 5 eraan; Ghostbusters: Frozen Empire.

Ghostbusters is in het begin van de jaren 80 bedacht door Dan Aykroyd en Harold Ramis. Beide heren zijn ook te zien in de film toen het in 1984 uitkwam. De film was een succes en 5 jaar later kwam daar dan het tweede deel. Deze werd iets minder goed ontvangen maar kon nog steeds rekenen op de fans. De bekende spokenjagers verdwenen daarna van het witte doek en het duurde best wel even voor er weer een nieuwe film uitkwam. Ondanks deze ontwikkeling leek de franchise alleen maar populairder te worden. Mede door de bekende soundtrack en de legendarische auto, Ecto-1, bleef de hype altijd overeind.

In 2016 was het moment dan eindelijk daar en kwam het volgende deel uit. Deze keer bestonden de Ghostbusters uit een geheel nieuwe en vrouwelijke cast waaronder Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon en Leslie Jones. Het was echter geen succes en de film maakte dan ook een verlies. De aanhouder wint, want in 2021 kwam daar dan Ghostbusters: Afterlife. Het verhaal werd net even vanuit een andere hoek neergezet en het publiek was hier over het algemeen wel tevreden over. De score op Rotten Tomatoes viel uit op 64% maar de teller van het publiek stond op een dikke 94%.

Vijfde film

En daar komt dan het vijfde deel aan. Net als in voorgaande delen zullen de oude garde Ghostbusters zich ook in Frozen Empire laten zien. Onlangs kwam er een officiële trailer naar buiten. Kijk en geniet.

”In Ghostbusters: Frozen Empire keert de familie Spengler terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Als bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, moeten de nieuwe en oude Ghostbusters samenwerken om hun stad te beschermen en de wereld te behoeden voor een tweede ijstijd”.

Meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Extra’.

Krijg je niet genoeg van al het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 750 leden.