Toverland heeft een topjaar gehad. Niet alleen opende het park dit jaar het nieuwe spookhuis “Now You’re Mine”, maar bereikte het park uit Sevenum een record qua bezoekersaantallen met een stijging van 13%! Dit kwam neer op wel 1.165.000 bezoekers, prachtige aantallen voor het park uit Sevenum.

ScareZone was tijdens de persopening van “Now You’re Mine” al zeer onder de indruk van het nieuw geopende spookhuis. Onze redactrice Floor schreef hier een fijne review over. Tijdens de constructie van de nieuwe experience kregen fans al veel inkijk in het bouwproces. Ook lanceerde Toverland speciale merchandise van “Now You’re Mine” en de andere huizen.

Niet alleen op het gebied van Halloween werden er vele successen geboekt, ook qua attractie-aanbod werd het park uitgebreid. Zo werd het gebied “Avalon”, waar voorheen de attracties “Merlin’s Magic Quest” en “Fēnix “aanwezig waren, in een keer met vier nieuwe attracties verrijkt. Zo biedt het nieuwe “Pixarus” (gebouwd in de helix van “Fēnix”) nu wellicht het meest spectaculaire uitzicht in het park.

Niet alleen mochten we meer gasten dan ooit ontvangen, ook de gasttevredenheid was hoger dan ooit tevoren. Dit is een waanzinnige combinatie waar we met het hele Toverteam heel trots op zijn!

Uitbreiding Avalon

Met deze uitbreiding is Avalon een volwaardig themagebied geworden, waarbij we zien dat het gebied een bredere doelgroep aantrekt en dat de bezoekers langer in het gebied verblijven.

Ook in 2023 hebben de investeringen in onze shows en seizoensgebonden evenementen hun vruchten afgeworpen

Door een veelzijdig en uniek aanbod te presenteren, stimuleren we dat bezoekers ons meerdere keren per jaar bezoeken. Dit resulteerde tevens in het hoogste aantal abonnementhouders ooit. Tot slot merken we dat onze naamsbekendheid in zowel binnen- als buitenland flink is gegroeid.

Jean Gelissen jr. – Algemeen Directeur Toverland
Actrice uit fiesta de los muertos van Toverland

In 2024 begint Toverland aan de bouw van het “Clubhuis”. Als bezoeker zal je deze plek waarschijnlijk nooit bezoeken, maar voor het personeel van Toverland wordt dit de centrale ontmoetingsplaats. Toverland heeft tevens nog steeds de wens om een short-time destination te worden: korte verblijven inclusief overnachtingen krijgen meer aandacht.

Wil je meer nieuws over Toverland lezen? Check dan al onze berichten waar we Toverland in hebben getagt op onze site.

Krijg je niet genoeg van al het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 750 leden.