De nieuwste attractie van de Efteling is in aanbouw. Het themagebied Huyverwoud begint ook steeds meer vorm te krijgen. Het hoogste punt van het gebouw van Danse Macabre bereikt, en dat verdiend wat aandacht.

Een nieuwe stap in de vordering van Danse Macabre

Het is vroeg in de ochtend en de pers en genodigden hebben zich verzameld rondom het gebouw van Danse Macabre. Hier worden zij verwelkomd door Koen Sanders, Directeur Product, Markt & Imago. Sanders houdt een korte toespraak en benoemd in het kort de weg die de Efteling heeft afgelegd om tot het punt van Danse Macabre te komen. Zo werd er benoemd, dat ze hadden gekozen voor dit thema, met als uitgangspunt ‘Breng Efteling’s griezelen, dat wat het Spookslot bracht, terug naar de Efteling’.

Het hoogste punt bereikt
Na zijn toespraak, werd onder luid applaus, de 4 meter hoge pinakel (het hoogste punt van het gebouw), naar de top gehesen en bevestigd. De plaatsing van het hoogste punt benadrukt de vordering van dit project van de Efteling. Dit tekent het 17.000 m² grote themagebied, waarin deze attractie zich gaat huisvesten. Naast de attractie zullen twee horecapunten, een souvenirwinkel en een toiletblok deel uitmaken van het Huyverwoud. In Den Swarte Kat en de Laetste Hoop zijn al even geopend voor de bezoekers. Eind 2024 zou de rest van Huyverwoud en Danse Macabre opengesteld moeten worden volgens de planning.

In de Efteling blog van 1 februari kan je meer informatie verkrijgen over de gang van zaken. Hier kan je ook de oudere blogs van de Efteling teruglezen. Daar krijg je onder andere meer informatie over Huyverwoud en alles wat daarbij hoort.

Kijk hieronder ook naar de playlist van de Making-of: Danse Macabre, concept art, en de plattegrond van het Huyverwoud.

Wil je nu meer Horror, Halloween of gelijkgestemden zien? Join dan onze Discord.