Op zondag 26 mei 2024 heeft The Horror Zone een documentaire uitgebracht. In deze documentaire, genaamd: “The Horror Zone: van nul tot event”, vertellen verschillende vrijwilligers over het tot stand komen van een halloweenevenement.

Organisatie

In de documentaire, die ruim 50 minuten duurt, komen alle aspecten van het hebben van een evenement aan bod. Zo wordt er uitgebreid stilgestaan bij het ontwerpproces van de spookhuizen. Hoe wordt elke centimeter goed benut, welke materialen heb je nodig om het zo goedkoop, maar mooi mogelijk te maken en welke props passen er wel of niet in een ruimte. Een ander belangrijk onderdeel is natuurlijk het verhaal. Ook daar vertelt vrijwilliger Koen van Dommelen in de documentaire uitgebreid over. The Horror Zone staat bekend om hun alomvattende verhaallijnen die zich altijd afspelen in het plaatsje Huckabay. Afgelopen editie was het stadje overspoeld door een lugubere ‘funfair’ vol met grimmige bewoners en duistere attracties.

Ook wordt er ingezoomd op het administratieve gedeelte van het evenement. Zo werkt The Horror Zone met vrijwilligers die, omwille van de verzekeringen, allemaal een contract moeten ondertekenen. Nieuwe vrijwilligers worden meegenomen in het hele verhaal achter het bedrijf en het verhaal, om zo goed mogelijk hun rol als acteur of crewlid te vervullen. Naast administratie zijn kleding en grime eveneens belangrijke onderdelen van een horror event.

Hoe een avond van het evenement vervolgens verloopt, zie je ook terug in de documentairen. De documentaire wordt aangevuld met veel interessante beelden van achter de schermen. Het denkproces en de werkwijze worden op een leuke manier getoond.

De documentaire is op eigen initiatief bedacht en geregisseerd door Yoeri Nobre op zijn YouTube-kanaal DeWereldVanPretparken. Winay Akash (4Creator) was verantwoordelijk voor het camerawerk. Deze documentaire legt het gecompliceerde proces van een halloweenevenement bloot en biedt kennis en inspiratie aan de markt.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Meld je aan, praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.