Op deze Frequent Asked Questions (FAQ) pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. De pagina is nog in ontwikkeling en er wordt dus nog verder aan gewerkt.

Veelgestelde vragen over ScareZone

Zijn jullie de organisatoren van de events die op scarezone.nl staan?

Wij zijn niet de organisatoren van de scare- en halloweenevents en experiences die je op deze website tegenkomt. Wij zijn een groep vrijwilligers die nieuwsartikelen schrijven en wat basisinformatie delen over de events en experiences. 

Ik heb een ticket voor een halloweenevent en heb een vraag, waar kan ik terecht?

Wij zijn niet de organisatoren van de scare- en halloweenevents en experiences die je op deze website tegenkomt. Wij zijn een groep vrijwilligers die nieuwsartikelen schrijven en wat basisinformatie delen over de events en experiences.

Wij staan dus compleet los van deze events. Daarom kunnen wij inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld jouw ticket niet beantwoorden.

Heb je een vraag over je ticket of een inhoudelijke vraag over een scare- of halloweenevent? Dan adviseren we dat je contact opneemt met de desbetreffende organisator via de organisator’s eigen website, e-mail, facebookpagina en eventuele andere social mediakanalen die de organisator in bezit heeft.

Veelgestelde vragen over Halloween

Wat is Halloween?

Tekst volgt.

Veelgestelde vragen over de scare- en halloweenindustrie

Ik begrijp een vakterm niet, wat betekent het?

In de scare- en halloweenindustrie kom je genoeg vaktermen tegen. Deze vaktermen zijn vaak overgenomen vanuit de Engelse taal. Het is dan ook begrijpelijk dat je er soms niet helemaal uitkomt wat een vakterm betekent. Daarom vind je hier een overzicht van de vele vaktermen met de desbetreffende uitleg.

Vaktermenoverzicht
H
haunted house Een huis waar het spookt. 
hooded maze Een spookhuis waar je een blinddoek draagt.
 
M
maze
 
S
scare acting
scare-actor
scaretool
scarezone
 
W
walkthrough

 

Veelgestelde vragen over Scare Discord

Wat is Scare Discord?

Scare Discord is een door Scare Network opgerichte server op het social media platform Discord. Dit platform biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan jouw favoriete servers. Daar kan je chatten over allerlei aangemaakte onderwerpen, de zogeheten kanalen. Het praten op onderwerp heeft wat weg van een forum. Waar op een forum gemiddeld de schrijfstijl wat formeler is, gaat het er op Discord wat informeler en vluchtiger aan toe. Naast dat Discord tekstkanalen aanbiedt waar je met elkaar kan chatten, zijn er ook zogeheten spraakkanalen. Hierin kunnen mensen in groepsverband met elkaar (video)bellen en ook zelfs schermen delen om elkaar dingen te laten zien.

Hoe krijg ik toegang tot Scare Discord?

Je kan op verschillende manieren gebruik maken van Discord. Zo kan je naar discord.com gaan en Discord gebruiken in je browser of je installeert de app op je telefoon en/of tablet. Ook kan je Discord als softwareprogramma downloaden en op je desktop installeren. Wanneer je Discord voor het eerst gebruikt, is de app nog ‘leeg’ want je zit nog niet in een server. Om in een server te geraken, heb je een invitelink nodig. Onze invitelink is gekoppeld aan scarediscord.nl. Ook kan je hier op ScareZone naar de onderkant van de pagina scrollen en daar vind je bij de social media iconen ook het icoontje van Discord. Met één klik op die knop beland je ook via die weg op de uitnodigingspagina van Scare Discord.  

Hoe is de Scare Discord opgebouwd?

In Scare Discord wordt er gesproken over de scare- en halloweenindustrie. Zo hebben de grote halloweenevents een eigen kanaal zoals Walibi Halloween Fright Nights en Halloween Spooky Days, Toverland Halloween Nights en Halloween Days, Avonturenpark Hellendoorn Screams en Heksendoorn, Scare Me, Horror Zone, Movie Park Germany Halloween Horror Festival en Europa-Park Traumatica. Daarnaast zijn er ook meer algemenere kanalen waar gepraat kan worden over andere events, experiences, spooktochten en home-entertainment. Verder zijn er een aantal announcementkanalen waar meldingen verschijnen van nieuwe artikelen en content van onze verschillende platformen.

Als we verder naar de opbouw van Scare Discord kijken, dan zie je dat de verschillende Scare Network organisatie-onderdelen ook een plekje hebben binnen de server. De eerder hierboven genoemde kanalen zijn gerelateerd aan ScareZone, maar zo is er ook ruimte om over ScarePod, Scare Event en Scare Awards te praten. Verder vind je in de server ook speciale kanalen voor scare actors, scare creatives, scare builders en scare organisators. Zo is daar de ruimte om wat dieper op onderwerpen in te duiken. Vind je het trouwens leuk om mee te brainstormen over Scare Network gerelateerde zaken? Dan kan je je ook aanmelden als Scare Brainstormer, in de bijbehorende kanalen hebben we het dan over verscheidene cases en ideeën die we dan aan de Scare Brainstormers voorleggen.

Naast al deze serieuzere kanalen hebben we ook een aantal fun kanalen. Zo is er ruimte om scare memes te delen, kan je deelnemen aan een gezamenlijke scare story, waar je maar 1 zin per keer mag toevoegen. En wil je een keer off-topic chatten? Dan kan je je ei kwijt in de off-topic chat. En aangezien vele Halloween liefhebbers ook liefhebbers zijn van attractieparken, is er ook een heuse theme park chat.

Nu klinkt Scare Discord waarschijnlijk heel groot, maar we hebben de server zo ingericht dat je zelf kan kiezen welke kanalen je wilt volgen en dus welke je zichtbaar wilt hebben of niet. Dit doe je in het kanaal: ‘mijn server’, waar je door middel van emoji’s kanalen kunt in- en uitschakelen.

Wat gebeurt er allemaal in de Scare Discord?

Tijdens het afgelopen halloweenseizoen was het soms een gezellig gekkenhuis in de server. Zo waren de scare actors kanalen en event specifieke kanalen lekker actief. Ook waren er op verschillende avonden veel scare actors in de spraakkanalen actief die hun enthousiasme en ervaringen met iedereen kwamen delen, van auditie tot aan het daadwerkelijke scare acten, super leuk! Verder is nu het afgelopen jaar de server wel actief gebleven maar betreft drukte en interactie gaat het wat met pieken en dalen, wat niet zo heel vreemd is voor een seizoensgebonden halloweendiscord.

Wie zitten er allemaal in Scare Discord?

Met op dit moment 350+ leden hebben we al een leuke groep mensen bij elkaar weten te brengen. Zo is het een leuke mix van scare en halloweenliefhebbers, scare actors, scare builders, scare creatives (mensen die van alles creëren in en voor de scare industrie) en scare organisatoren. En verder is de Scare Discord voor iedereen die maar iets met de scare en halloweenindustrie heeft en graag in contact wilt komen met mede liefhebbers. En waar we erg trots op zijn, is dat Scare Discord er aan heeft bijgedragen dat het een plek is waar mensen elkaar hebben kunnen leren kennen en dat er zelfs vriendschappen zijn ontstaan door het bestaan van Scare Discord.