Door de strengere maatregelen rondom het corona virus zijn er momenteel veel evenementen die de stekker er uit trekken. Vergunningen worden ingetrokken door gemeentes of de kaartverkoop is zo laag dat het niet rendabel is om dit seizoen met een Halloween evenement te komen.

Zelfs grote spelers in de industrie zien dat het niet zo snel gaat als “normaal”. Bij Walibi Holland’s Fright Nights zijn op het moment van schrijven de volgende dagen uitverkocht:  9 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 31 oktober. Op de overige dagen kun je nog tickets kopen voor het park.  Walibi Holland zal flink moeten inleveren op de bezoekersaantallen ten opzichte van andere jaren. Het park laat naar eigen zeggen één derde van de capaciteit binnen in het park. Toch is het opvallend dat dit evenement tot op heden niet volledig is uitverkocht.

Attractiepark Toverland heeft nog voor alle draaidagen tickets in de verkoop zij zijn op geen enkele dag uitverkocht. Dit beeld zien we ook terug in Avonturenpark Hellendoorn bij het evenement Heksendoorn.

Ook bij diverse evenementen verspreid door het land zien we dat er nog voldoende tickets beschikbaar zijn.

Alle evenementen hebben een corona protocol en zullen getoetst worden door de lokale overheid.

Het is een aardig karwei voor organisatoren om dit jaar een evenement neer te zetten. Het is daarom ook noodzakelijk dat er veel bezoekers komen zodat we na corona ook nog kunnen mooie genieten van mooie evenementen.

Ook bij jou in de buurt kun je genieten van een mooi evenement. Wil je weten welke evenementen er wél doorgaan dit jaar? Bekijk dan de ScareZone evenementen kalender en bestel je tickets. Help de organisatoren en de evenementen deze crisis door! Vooral evenementen die geen pretpark achter zich hebben om op terug te vallen zullen de hardste klappen krijgen dit seizoen.