In de jaren 90 bracht schrijver R.L. Stine een reeks boeken uit genaamde ‘Kippenvel’ of in het Engels ‘Goosebumps’. De horrorverhalen bleken razend populair en het werd dan ook de wereldwijde bestverkochte Scholastic-boekenreeks. Wie is er niet opgegroeid met de verhalen van Monsterbloed, Kamp Nachtmerrie of Koppensnellers? Hier werd ook een Kippenvel junior boekenserie aan toegevoegd met titels als Help, hij leeft!, Vogelverschrikkers en Het Kloddermonster. Goed nieuws voor alle fans en andere liefhebbers van horrorverhalen. Een nieuwe serie Goosebumps komt naar Disney+ en zal gelanceerd worden op vrijdag 13 oktober 2023 met in totaal 10 afleveringen.

De tiendelige serie van Disney Branded Television en Sony Pictures Television wordt gelanceerd met vijf afleveringen als onderdeel van Disney+’s ‘Hallowstream’. Daaropvolgend komen er nieuwe afleveringen die wekelijks gestreamd kunnen worden.

Ayo Davis, president van Disney Branded Television verteld: “We zijn verheugd om deze griezelige nieuwe serie op grote schaal aan het publiek overal ter wereld te kunnen aanbieden op Disney+ en Hulu. We hopen dat het een nieuw publiek zal boeien met zijn verhoogde spanning en rillingen. Daarnaast willen we ook de fans boeien die nostalgisch zijn naar de verhalen die een belangrijk onderdeel vormen van hun generatie.”

Verhaal

De nieuwe serie Goosebumps dompelt kijkers onder in een wereld vol mysterie en spanning. Het volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden drie decennia eerder van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken. Ondertussen ontdekken zij ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders.

Cast

In Goosebumps spelen Justin Long (“Barbarian”) en Rachael Harris (“Lucifer”), naast nieuwkomers Zack Morris (“EastEnders”), Isa Briones (“Star Trek: Picard”), Miles McKenna (“Guilty Party”), Ana Yi Puig (“Gossip Girl”) en Will Price (“The Equalizer”).

5 populaire boeken

Goosebumps is met meer dan 400 miljoen gedrukte boeken een van de best verkochte boekenreeksen aller tijden. De nieuwe televisieserie is gebaseerd op elementen uit vijf van de meest populaire boeken uit het middensegment, waaronder ‘Say Cheese and Die!’, ‘The Haunted Mask’, ‘The Cuckoo Clock of Doom’, ‘Go Eat Worms!’ en “Nacht van de levende dummy.”

Bekijk hier de officiële trailer:

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden.