Het is half september. Het halloween seizoen staat voor de deur. Dit betekend traditie getrouw dat de eerste evenementen beginnen. Zo ook afgelopen weekend. Scare Me opende voor de zevende keer zijn deuren. Wat is er nieuw, wat is er veranderd en wat is er verbeterd, wij nemen een kijkje.
Het is nog licht, de deuren zijn nog dicht. We staan te wachten bij de ingang van Scare Me. Perry komt iedereen warm welkom heten bij deze nieuwe editie. De deuren gaan open en we treden de wel bekende hal binnen. Op het eerste gezicht lijkt er niet heel veel veranderd, maar later blijken we het toch mis te hebben.
Scare Me bestaat deze editie weer uit drie haunted houses en twee adventure rooms. De drie haunted houses zijn de bekende Asylum, Zombie Terror en het nieuwe Screame Hotel. Deze is op de plek gekomen van de Mansion. De façade staat er nog, alleen is de Mansion omgebouwd naar een hotel.  Zowel de Asylum en Zombie Terror zijn nagenoeg het zelfde als tijdens de zesde editie op een paar kleine aanpassingen en nieuwe scares na.
Het Screame hotel is compleet nieuw. Hier in is goed te zien dat het team van Scare Me de tijd heeft genomen om dit hotel op te bouwen. Waar jij zelf als bezoeker direct in mee genomen wordt door de bell boy. De hotel manager was die avond wat minder sterk. De rest van de acteurs zaten goed in hun rol, ook waren de scares prima. In navolging van de 6de editie zijn er meer scare knoppen met effecten toegevoegd. Hierdoor worden de scares allemaal net wat intenser. Al met al is Screame hotel een goed gelukt haunted house. De meeste bezoekers rende het hotel uit wat goed te zien was in de hal.
Ook deze editie zijn er weer adventure rooms bij Scare Me. Dit zijn escape room achtige kamers, waar je geleid wordt door acteurs. Pirates Adventure draait nu al een paar edities mee in deze form. Toch zijn er hier wel een paar kleine dingen veranderd. Nieuw deze editie is the Church. De naam zegt het al. De kerk die de afgelopen edities gebruikt werd als VR kamer en bioscoop is omgebouwd tot adventure room. Deze ervaring heeft een hoger escape room gehalte dan pirates adventure. Hierdoor heeft ook bijna geen schrik effecten. Een mooie toevoeging maar we miste wel de scares. Voor beide adventure rooms zijn een beperkt aantal kaarten per avond beschikbaar. Dus mocht je de adventure rooms willen doen, boek deze vooraf bij je kaartje.
Na alles gedaan te hebben praten we nog even na bij de bar van Scare Me. De standhouders ontbreken deze editie. Je kan merkten dat dit de zevende editie is en het evenement iedere editie een beetje groeit. Mocht jij dus nu al een scare attraction willen bezoeken? Ga dan naar Scare Me. Dit kan t/m 6 oktober 2018.