Een nieuwe rubriek op ScareZone is de Scareflits. In deze Scareflits komen onderwerpen voorbij waar eigenlijk geen plek voor is op de website maar die we toch graag even kort willen uitlichten. Het kan ook zo zijn dat bepaalde onderwerpen nog eens terugkeren voor wat extra aandacht. En een van deze onderwerpen is Universal Studios met al hun bekendmakingen over de spookhuizen en zones.

Haunted Mansion release

Dankzij de eerdere persvoorstellingen van Disney’s Haunted Mansion zijn de eerste reacties bekend geworden op sociale media. En die zijn over het algemeen erg positief. 

Geïnspireerd door de klassieke pretparkattractie, gaat Haunted Mansion over een vrouw en haar zoon die een bont gezelschap van zogenaamde spirituele experts inschakelen om hun huis te bevrijden van bovennatuurlijke krakers.

De griezelige familiefilm is gebaseerd op de gelijknamige attractie van Disneyland. Sinds 26 juli draait de film in Nederland. Laat gerust weten wat je van de film vond in de vorm van een review. Wie weet staat die dan binnenkort hier op de website.

D23 Hallow Screams

De officiële Disney-fanclub D23 kijkt al vooruit naar hun aankomende D23 Hallow Screams-lijst met evenementen. Van vertoningen in El Cap tot verkleedpartijen in Orlando met evenementen daartussenin, er staat griezelig plezier in het verschiet voor leden van de officiële Disney-fanclub.

Wat is al bevestigd?

 • Disney+ Hallowstream Costume Bach bij Destination D23 – 10 september
 • Sleepy Hollow International Film Festival met D23 – 5 oktober
 • D23 Black Flame Ball: Spell-ebrating 30 years of Hocus Pocus – 7 oktober
 • Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas 30th Anniversary met D23 – 13 oktober
 • D23 presents 25 Years of Halloweentown – 21 oktober

Drouwenerzand start de jacht naar scare actors

Drouwenerzand Attractiepark is 29 juli gestart met het vinden van de perfecte scare actors voor hun Halloween-event. Deelnemers aan deze auditiedag kregen allemaal tips & tricks en woonde een workshop bij, gegeven door mensen het uit vak. Na de succesvolle editie van vorig jaar keert scary Halloween terug op 5 avonden. Het park is dan geopend van 13:00 tot 21:00 uur. Tickets voor dit evenement zijn inmiddels te koop voor €23,50 per persoon.

Vervolg Ghostbusters Afterlife uitgesteld

Het vervolg op Gostbusters Afterlife laat nog even op zich wachten. Het vijfde deel uit de franchise zou eigenlijk dit jaar uit moeten komen maar in de nasleep van de WGA en SAG-AFTRA stakingen kondigde Sony een heleboel vertragingen aan, waaronder dus ook deze film. De nieuwe releasedatum staat nu vastgepind op 29 maart 2024. Alle hoofdrolspelers uit het vorige deel zullen terugkeren.

10 haunted houses en 5 scare zones voor Universal’s Halloween Horror Nights

Universal Orlando, ook wel het walhalla voor liefhebbers van Halloween genoemd, heeft in een klap alle experiences naar buiten gebracht. Dit betekent dat bezoekers straks kunnen genieten van 10 spookhuizen en 5 scare zones.

De zones zijn:

 • Dr. Oddfellow’s Collection of Horror
 • Dark Zodiac
 • Jungle of Doom: Expedition Horror
 • Vamp ’69: Summer of Blood
 • Shipyard 32: Horrors Unhinged

De spookhuizen zijn weer wat we gewend zijn van Universal, namelijk groots en vol filmgrootheden en krankzinnige cultfavorieten.

De 10 spookhuizen voor dit jaar zijn:

 • Stranger Things 4
 • The Exorcist: Believer
 • The Last of Us
 • Chucky: Ultimate Kill Count
 • Universal Monsters: Unmasked
 • Dr. Oddfellow’s Twisted Origins
 • Dueling Dragons: Chaos Thy Fate
 • YETI: Campground Kills
 • The Darkest Deal
 • Bleed for the Blood Moon

Voor alle informatie over de Halloween Horror Nights klik je hier.

In een flits voorbij

En dat was hem weer voor deze week, de Scareflits. Vind je dit een leuke toevoeging of heb je liever een onderwerp per artikel? Laat het weten in een reactie hieronder

Bekijk de Scareflits van vorige week.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.