De Efteling bouwt op dit moment druk aan de nieuwe attractie Danse Macabre. En dat is maar goed ook, want deze spookachtige attractie moet volgend jaar al de deuren openen voor dappere bezoekers. Op 14 september 2023 werden een van de eerste onderdelen van het ritsysteem al op zijn plek gezet.

Het gebouw van Danse Macabre gaat steeds verder de hoogte in en vandaag is er dan ook een metershoge mast met veel precieze in het gebouw gelezen. En dat kwam behoorlijk nauw aangezien de mast exact op de juiste plek moest staan ten opzichte van het gebouw, waterpas en op het juiste aantal graden. En dat weegt allemaal behoorlijk wat kilo’s. De mast zoals die nu in het gebouw staat weegt 45.100 kilo en is de basis van het ritsysteem van de nieuwe attractie.

Dit nieuwe ritsyteem is uniek aangezien 108 bezoekers tegelijk kunnen plaatsnemen in zes koorbanken. Deze banken staan op een draaischijf en kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen. Op de deuntjes van een iconische soundtrack bewegen de banken vanaf volgend jaar soms ook als één harmonieus geheel. In de attractie worden bezoekers meegenomen door het verhaal met de muziek uit het oude Spookslot als rode draad. Bij de ontmanteling van het Spookslot heeft het park een deel van het oude Spookslot kunnen behouden. Naast de toren zal er ook een stuk muur behouden blijven.

Danse Macabre is volgend jaar onderdeel van het themagebied Huyverwoud. Hier staan onder andere een winkeltje, sanitairgebouw en een spannend kerkhof. Dit kerkhofje is straks onderdeel van de wachtrij die bezoekers naar een donker bos zal leiden om vervolgens bij de vervallen abdij aan te komen. 

Kan je niet genoeg krijgen van de Halloween Fright Nights of andere spannende attracties en events? Praat en lees dan zeker mee in onze Scare Discord Server.