Halloween in dit park is overdag. (Er zijn wel enkele avondopeningen) Vanaf 12.00 zijn de huizen en gebieden geopend. Wij zijn begonnen bij metamorphosis. Hier werden met een heel verhaal in het Frans welkom geheten. En nu weet ik natuurlijk niet hoe jullie Frans is, maar wij verstonden er geen klap van. Echter….de man die dit deed had zo ongelooflijk goede stem dat het eigenlijk niet veel uitmaakte. Vervolgens was er een matige transformatie (truc met een projectie en glasplaat) te zien. Waarna het beest ontsnapt en de lichten uit gaan en hij in de zaal rondloopt. En dat was het. Dit zorgde uiteraard wel voor de nodige hilariteit in de zaal. We stonden opeens vooraan. 

Direct naast ons eerste huis zat la Maison de la peur. Een ouderwets walkthrough spookhuis zonder verhaal en met goede schrikmomenten. Een huis dat voor de O zo effectieve makkelijke schrik gaat, maar er absoluut mooi uitzag. Overigens kom je verder in het park weinig griezels tegen. Op de aangepaste thematisering van het park is er weinig Halloween los in het park te vinden. Wat voor een event dat overdag plaats vind een logische keuze lijkt. 

Na wat attracties zijn we naar mission Perdue gegaan. Een 3D huis, zoals we van de eerste jaren van het haunted holidays huis in Walibi kennen. Het verschil was hier wel dat ze de effecten ook op de vloer hadden geschilderd. Hierdoor wist je af en toe echt niet waar je je voeten neer moest zetten. Ook hier is er gekozen voor de makkelijke schrik. Prima keuze aangezien je toch totaal gedesoriënteerd bent door de 3D effecten. 

Als laatste hebben we nog La colère d’anubis gedaan. Weer veel gesproken verhaal waardoor je als Frans analfabeet snel afdwaalt en alles om je heen gaat bekijken. Het huis zat netjes in elkaar, het is zeker mooi gethematiseerd. Er is duidelijk kosten nog moeite bespaard om je mee te nemen in het verhaal. Maar doordat de misdirection geen effect heeft door de taal barière zie je de schrikmomenten van mijlenver aankomen. 

De grime was niet overal even netjes. Wat voor in de huizen, in het donker, niet veel uitmaakt. Door het slechte licht ziet het er al snel goed uit. De acteurs die ook buiten kwamen waren wisselt in kwaliteit gegrimeerd. De algemeen gebruikte man met de kettingzaag zag er goed uit. Maar de wacht bij Anubis had wat iele streepjes op de wangen die niemand overtuigde dat het littekens waren. De sfeer in het park was overall goed. De acteurs met prominente rol waren stuk voor stuk sterke spelers. Al met al als je van Halloween houdt en je zoekt nog een leuke event en je vind het niet erg om er een paar uur voor te rijden dan zou ik zeker even een kijkje gaan nemen.