Onlangs hebben wij van ScareZone, de Escape Room: Jason’s Curse gespeeld. Wij waren aangenaam verrast door wat wij daar hebben gezien en daarom besloot ik een review te schrijven over deze top kamer. Uiteraard ontbreekt de horror in deze kamer niet zoals misschien al uit de naam opgemaakt kan worden.

 

Verhaal

J & N Blackwire, een broer en zus die vroeger in dit oude, verlaten huis woonden. Ze hebben zich altijd bizar en mysterieus gedragen, maar sinds een paar maanden ontbreekt elk spoor van de twee. Een aantal mensen hebben al geprobeerd om uit te zoeken wat er met de twee is gebeurd. Sommige kwamen nooit meer naar buiten en andere durfden niet meer te vertellen over wat zij daar meegemaakt hebben. We hebben geen idee wat er aan de hand is en wat er met de Blackwires is gebeurd.

Durf jij naar binnen om op onderzoek uit te gaan? Zorg ervoor dat je binnen het uur weer terug bent, anders geven we onze hoop om jou op.

 

Review

Bij aankomst was het even lastig om te weten waar je nou precies naartoe moest. Gelukkig waren we met iemand die al eerder een kamer op de locatie in Rijswijk heeft gespeeld dus we kwamen er snel genoeg uit. Eenmaal binnen konden we eigenlijk per direct beginnen met de kamer. Er werd ons van te voren een item meegegeven die later in het spel zeker van pas kwam. Vooral dit item was een toevoeging wat deze escape room extra uniek maakt. Het verhaal was goed en duidelijk en werd gedurende de kamer steeds duidelijker. Een gezonde dosis spanning kwam ons steeds vaker tegemoet naarmate wij steeds verder kwamen in de kamer. Uiteindelijk hebben we met nog enkele minuten op de klok, Jason’s Curse, gehaald.

Met goede puzzels, een sterk verhaal en een prachtige en unieke kamer hebben wij een topavond gehad!

EscapeTalk

Ook op EscapeRoom site EscapeTalk wordt onze ervaring beaamd door vele andere spelers. Zo’n 450 reviews komen uit op een totaalscore van een 9.5, dat is ongelooflijk hoog en daar zijn wij het zeker mee eens. Met deze topscore is deze kamer op moment van schrijven de nummer 28 in Nederland en België, in 2017 was Jason’s Curse nog de nummer 3!

 

Aanpassingen

Bij het napraten met de super enthousiaste eigenaar van Jason’s Curse kregen we te horen dat hij dit zelf ook een van zijn beste kamers vond. Hij gaf ook aan dat de kamer wat begon te verouderen en dat er eventueel wel wat dingen aangepast zullen worden op gebied van decoratie en techniek. Wij zijn erg benieuwd wat hierin zal veranderen want nog grotere aanpassingen kunnen alleen maar goed zijn!

Je kan Jason’s Curse spelen bij Escape Room Rijswijk, waar ook andere kamers te spelen zijn. Kijk voor prijzen en meer informatie op: https://www.escaperoomrijswijk.nl/

 

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Volg ons op de social media kanalen en mis niets meer over horror en Halloween:

Discord

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube