Een onverwacht middagje Parijs wordt nog onverwachter afgesloten. Le manoir de Paris is een verborgen parel in Parijs.
Het is vrijdag middag. Ik moest zaterdag in de buurt van Parijs zijn. Ik had twee keuzes. S’morgens vroeg vertrekken of een dag eerder gaan. Het twee is het geworden. Eindelijk eens Parijs zelf bezoeken.
Na een paar bezienswaardigheden besloten ik naar Le manoir de Paris te gaan. Ik had van een Engelse vriend gehoord dat het goed moest zijn. Met de verwachten van een franse dungeon ging ik er naar toe. Hoe fout kon ik het hebben.
Voordat ik naar binnen mocht, moest er een bordje gelezen worden met de veiligheid regels. Netjes in het Engels. Iets wat je niet in Frankrijk verwacht. Na het halen van onze kaarten ging ik en mijn gezelschap naar binnen.
Binnen moesten we even wachten. Gelijk merkte ik dat dit wat anders ging zijn dan anders. Twee acteurs zijn druk bezig de wachtrij bang te maken. Beide als characters van de twee verschillende shows.
We mochten naar binnen. Na even gewacht te hebben voor de deur kregen we een glow stick. Deze werden gebruikt om de acteurs te laten zien dat we een Engelse groep waren. Een geweldige oplossing, alleen jammer dat je hier door nooit helemaal in het donker bent. Daardoor waren een paar effecten minder intens dan ze hadden kunnen zijn.
De show is opgedeeld in twee verschillende shows over drie verdiepingen. De twee shows lopen in elkaar over. Het eerste gedeelte gaat over verschillende horror verhalen die samengevoegd zijn. Het tweede deel gaat over een Horror hotel. Alle kamers waren tot de detail uitgewerkt. De decoratie, verlichting en geluid waren allemaal erg goed.
Wat de show maakte waren de acteurs. Zij droegen het. Niet altijd even goed te verstaan door het frans engelse dialect. Maar hun acteerwerk was heel erg geloofwaardig. Waardoor je mee genomen werd in het verhaal en ze echt beleefde. Als je even niet oplette waren ze verdwenen, om je weer op een andere plek te laten schikken. Hierdoor was het een goede mix van verhaal en schrik effecten.
Ben je zelf een keer in Parijs. Sla Le manoir de Paris niet over. Een tour duurt tussen 1 a 1,5 uur., tickets zijn va 27 euro en hij is het hele jaar open! Tickets en meer informatie vind je op de website.