Het is nog warm buiten. Maar de temperatuur gaat de komende tijd rustig zakken. Halloween is rustig in aantocht. De eerste evenementen beginnen al over een maand. Dit kan maar één ding betekenen. Het is auditie tijd.

Afgelopen dinsdag 21 augustus waren we te gast bij Scare-Me. Zij hielden hun audities voor de zevende editie. Scare Zone mocht er bij zijn.

Wanneer je rond kijkt in de zaal zie je een mix van allerlei verschillende mensen. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 25 a 30 jaar. Dit ligt bij andere evenementen vaak een stukje lager. Iedereen stelt zich voor tijdens het drinken van een kopje koffie. Wat opvalt is dat een aantal mensen al mee hebben gedaan bij andere evenementen. Een paar auditanten hebben helemaal geen ervaring of zijn ze fan van Scare-Me en willen ze graag mee doen. Naast de auditanten waren er een aantal oud acteurs aanwezig die voor het plezier nog een keertje mee deden met de audities.

Elk evenement doet de audities op zijn eigen manier. Zo ook deze auditie bij Scare-Me. De auditie bestond uit twee onderdelen. Het eerste deel was een theatersport warming up. Dit om er voor te zorgen dat de mensen los komen en zich op hun gemak voelde. Daarna begon het serieuzere deel.

De auditie was vooral bedoeld om te kijken wat mensen kunnen. Hoe vertolkt iemand een rol van een zombie, psychopaat of piraat. Hoe laten ze iemand schrikken en kunnen ze dit op verschillende manieren?

Na deze ronde was er nog de optie om een spraakauditie te doen. Tijdens deze auditie moest een monoloog een aantal keer worden voor gedragen. Elke keer met nieuwe aanwijzingen om nog duidelijker te bepalen welke spreekrol misschien bij deze persoon kan passen.

Het belangrijkste van de audities bij Scare-Me was vooral de sfeer. Deze moet goed zijn. Wie mee gaat doen moet wel binnen het team passen.

Mocht je nog mee willen doen met Scare-Me 7.0 op 6 september is er een extra auditie ronde en hiervoor kun je je nu nog opgeven op www.scare-me.nl