Het is nu mogelijk om een eigen geschreven horror gerelateerd artikel onder de aandacht te brengen op ScareZone.nl. Onderstaand artikel is ingestuurd door schrijver en regisseur Jeroen van Duyvenbode.

De schrijver en regisseur Jeroen van Duijvenbode heeft samen met cameraman Ruben Noordenbos en producent Jesse Vulink uit Lelystad een horrorfilm opgenomen die zich in Engeland afspeelt tijdens de 19e eeuw. De crowdfunding om de film af te maken staat tot eind september online. 

 

De film is gebaseerd op een echt historisch fenomeen genaamd: “Hidden mother photography. Het maken van een foto kostte vroeger veel tijd. Het was daarom lastig om van kleine kinderen een goede foto te maken. Die houden immers helemaal niet van stilzitten. Om daarmee te helpen, verscholen moeders zich onder een doek of gordijn om hun kinderen op deze wijze ongezien gerust te stellen. Daardoor bleven de kinderen rustig en kon er een mooie, (maar door de hedendaagse lens) creepy foto gemaakt worden. 

 

Het verhaal speelt zich af in Engeland tijdens het Victoriaanse tijdperk. Eleanor, een welgemanierde post-mortem fotografe, is onderweg naar het landgoed van haar nieuwste client: Mr. Harris. Wanneer ze kennis met hem maakt gedraagt de man zich vreemd en wordt haar onrustige gevoel versterkt door de aanwezigheid van een duister en gesluierde figuur op het landgoed. Wat Eleanor nog niet weet, is dat dit figuur een groot geheim met zich meedraagt. 

 

De filmmakers hebben hun opnames gemaakt op het terrein van het historische kasteel Oolde, een privaat bewoond landhuis uit de 17e eeuw. Voor de interieur scenes zijn ze verhuisd naar museumhuis Verwolde. Een museum dat nog helemaal is ingericht in 19e -eeuwse stijl.  

 

De nabewerking van de film wordt op dit moment uitgevoerd en daar kunnen de filmmakers nog wat financiële steun voor gebruiken. “We hebben de hele film al opgenomen, maar daarmee is hij nog niet af.” Aldus Van Duijvenbode. “Op dit moment bevindt Abasement zich in het laatste stadium: de nabewerking. Hierbij gaat het niet alleen om het betere knip- en plakwerk, maar ook het bewerken van de kleuren van de scenes, het nabewerken van het geluid, het toevoegen van special effects en het (laten) componeren van de muziek.” 

 

Wanneer de film af is wordt deze opgestuurd naar diverse internationale filmfestivals en uiteindelijk gepresenteerd met een feestelijke première. Op de website cinecrowd.com/nl/abasement is het mogelijk een donatie te doen in ruil voor een unieke compensatie, waaronder tickets voor de première en een kijkje achter de schermen.  

Wil je ook een eigen geschreven artikel publiceren op ScareZone? Mail dan naar redactie@scarezone.nl en wie weet komt jouw artikel dan bij ons op de website te staan.

Wil je niets over Halloween missen? Sluit je aan op onze Discord server en praat mee.