Dit jaar stond in het teken van nieuwe events bezoeken. Screams in Avonturenpark Hellendoorn hoorde daar ook bij. Het park pakte dit jaar uit met verschillende scare zones, spookhuizen en walkthroughs. Ik was vooral  benieuwd naar het niveau en hoe hoog het scare gehalte hier lag, aangezien dit park vooral gericht is op families.

Op zaterdag 16 oktober kwam ik na een klein uurtje rijden aan bij de parkeerplaats van het park. Eenmaal in het park was het even een rondje door het park lopen om te kijken waar de experiences zich bevonden. Onderweg kwam ik de nodige decoratie tegen wat vooral gericht was op Heksendoorn, het event wat overdag gehouden werd voor de jongere Halloween liefhebbers. Strobalen, skeletten, pompoenen, het zag er allemaal wel sfeervol uit.

Horror Hotel

Het eerste spookhuis van deze dag was Horror Hotel. Eenmaal binnen moest de groep met een trap naar beneden. Daar werden we welkom geheten door een ietwat creapy bell boy. De jongen zat erg goed in zijn rol. Ik denk zelfs dat hij de beste was van het hele event. Nadat we ons kamernummer hadden gekregen, vervolgden we de route door het huis. De ruimtes waren leuk gedecoreerd en de scare actors deden hun ding. Op sommige plekken was het wel goed opletten dat ik mij niet verstapte. De vloer was niet overal even vlak. Ik was vooral verbaasd over de lengte van dit spookhuis. Eenmaal weer buiten was ik positief verrast. Dit had ik niet verwacht van Avonturenpark Hellendoorn. De scare actors waren namelijk ‘enger’ dan ik had verwacht. En het leuke is, er werd ons verteld dat dit huis na 19:00 uur nog iets heftiger zal zijn. Daar ben ik dan erg benieuwd naar.

House of Witches

Het tweede spookhuis die ik bezocht was House of Witches. De ingang van dit huis zit schuin tegenover de achtbaan Balagos – Flying Flame. Het huis zit trouwens in hetzelfde gebouw als Horror Hotel. De groep word binnen welkom geheten en er volgt een flink lang spookhuis. Een aantal goede aangeklede en technische ruimtes worden hier afgewisseld met wat simpele kamers. Opvallend zijn de soms wat smalle gangen. Ook hier veranderd de ondergrond soms. Na een lange maar prettige tocht stond ik weer buiten. En wederom verrast over de lengte van het spookhuis.  Het scare niveau was niet al te hoog maar de karakters zagen er best oké uit en ze deden goed hun best.

Vuurwerk

Tussen de spookhuizen door was er ook nog een vuurwerkshow. Dit was een goed moment om het vriendelijke Heksendoorn af te sluiten en Screams te laten beginnen. Ik vond het wel jammer dat het vuurwerk wat te vroeg werd afgestoken. Het was buiten nog redelijk licht waardoor het vuurwerk niet helemaal tot zijn recht kwam. De show was wel van een mooie lengte waardoor de lichtjes van het vuurwerk tegen het einde van de show steeds beter zichtbaar werden. Voor de kinderen was dit een perfecte afsluiting van de dag. En voor de oudere kinderen was dit juist een mooie start van de Halloween avond.

Death Lab

Het laatste spookhuis wat ik bezocht was Death Lab. In dit laboratorium is een dodelijk virus uitgebroken. Het begin zag er best simpel uit. Veel hekwerken met doeken en bijzonder smalle paden. Hoe verder ik liep, hoe meer aankleding ik gelukkig tegen kwam. En je raad het misschien al, ook dit spookhuis was bijzonder lang. De scares waren voorspelbaar maar het was erg leuk om door dit huis te lopen. Maar daar blijft het dan ook bij voor mij. Het thema is niet erg origineel te noemen maar ik denk dat de doelgroep dit behoorlijk griezelig vind.

Nog even terug naar Horror Hotel

Nu het wat later op de avond is zal Horror Hotel ook wat heftiger worden. Althans, dat werd gezegd. Eenmaal in het huis bleek de ervaring hetzelfde te zijn. Geen extra scares, geen extra scare actors en geen nieuwe effecten. Vond ik dat erg? Nee hoor, maar wel een klein beetje verbaasd dat het dus niet heftiger is in de avond. Het was totaal geen straf om voor een tweede keer Horror Hotel te bezoeken. Dit is toch wel mijn favoriete huis van het park. De totale sfeer voelt gewoon goed, het thema van een duister hotel spreekt mij wel aan en de scare actors doen het leuk.

Zombie Escape

Naast de spookhuizen zijn er ook twee gratis walkthroughs. De eerste die ik bezocht was Zombie Escape. Dit lag op het terrein van het slidepark. Het thema van losgeslagen zombies verveelt nooit. Ik vond wel dat er op een aantal plekken meer uit te halen viel door middel van verlichting. Het was toch wel erg donker waardoor niet alles even goed tot zijn recht kwam. Alsnog was het erg leuk gedaan allemaal en waren de nodige props uit de kast gehaald waaronder een aantal auto’s. En ja ja daar komt die weer, ook deze walkthrough had een enorme lengte. Toch wel lekker hoor.

Underground

En dan is er nog die andere walkthrough. Deze kon je alleen doen als je ook in de achtbaan Rioolrat wilde. In het gangenstelsel van de attractie hadden ze namelijk ook wat scare actors geplaatst. Dat gangenstelsel, wat al lekker duister van zichzelf is, leent zich hier perfect voor. Ik had nog wel graag wat extra effecten zoals een projectie of lasers willen zien tijdens de rit. Hier heeft het park verder niks mee gedaan. Deze wens heb ik overigens ook voor de wachtrij. De zigzag wachtrij ligt precies naast het gebouw waar de attractie in zit. Bezoekers in de wachtrij kijken hier naar een grote kale muur van de loods. Ik denk dat het best eens leuk kan zijn als het park hier wat op weet te projecteren. Al met al is deze walkthrough een leuke en spannende toevoeging op de attractie.

Scare zones

Het was dit jaar voor het eerst dat er vaste scare zones waren. 4 om precies te zijn. Dit zal ongetwijfeld leuk zijn voor de doelgroep maar ik vond er persoonlijk niet veel aan. Er werd weinig gescared waardoor de sfeer wat gemoedelijker was. Nu moet ik er wel bij zeggen dat deze dag ook gelijk de eerste dag van het event was. Het kan natuurlijk dat de actors nog goed in hun rol moesten kruipen. De aankleding van de gebieden waren minimaal aanwezig. De beste scare zone voor mij was Freak Circus. Hier waren de meeste scares en decorstukken te vinden. Ik merkte ook duidelijk dat de bezoekers hier het meeste schrokken.

Conclusie

En dan de conclusie. Avonturenpark Hellendoorn heeft mij weten te verrassen. En dan met name de spookhuizen en de nieuwe walkthrough Zombie Escape. Spookhuizen kostte €4,- per huis en dat is het geld zeker waard. Er word een goeie sfeer neergezet en ik kan zien dat er echt moeite in de huizen is gestoken. En waar ik zelf altijd wel voorstander van ben, je staat niet na 3 minuten alweer buiten. De spookhuizen hebben een goeie lengte en je bent echt wel even binnen. En datzelfde geldt eigenlijk ook voor Zombie Escape. De aankleding was leuk gedaan, de scare actors zaten er lekker in en het duurde best wel lang voordat ik weer buiten de walkthrough stond.

Elk event heeft zo haar minpunten. Daar ontkomt Screams ook niet aan. De scare zones vond ik karig en ik zou hier dan ook graag meer scares en aankleding willen zien. En ik denk dat het park er ook goed aan zal doen om de kwaliteit van de grime te verhogen. Dit was al wel deels te zien bij een paar hoofdkarakters. En dan het hoofdpersonage van dit event, The Killer. Echt origineel is het personage niet maar ik merkte wel dat hij populair was. Toch zou ik hem graag een andere rol willen zien aannemen. The Killer is nu enkel en alleen een fotomodel. Misschien is het een leuk idee om hem in te zetten bij een show.

Maar laat ik eerlijk wezen, alles bij elkaar was dit gewoon een erg vermakelijk en leuk event om te bezoeken. De scare zones zijn prima geschikt voor de wat jongere bezoekers. Alle spookhuizen zijn van een wat hoger scare niveau waardoor ook de oudere kinderen en volwassenen prima aan hun trekken komen.

Scroll naar beneden om erachter te komen wat de totale score van dit event is.

 

Wil jij nou ook een review publiceren op ScareZone? Mail deze dan naar redactie@scarezone.nl en wie weet komt jouw artikel dan bij ons op de website te staan.

Volg ons op de social media kanalen en mis niets meer over horror en Halloween:

Discord

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube

Mijn eerste keer Halloween Nights in Attractiepark Toverland