Afgelopen weekend ging ook Halloween in Bobbejaanland weer van start. Sinds 2018, met uitzondering van 2020, heb ik dit evenement al elk jaar bezocht. Zelf kwam ik pas aan in het park rond 12:30, vlak voor de spookhuizen hun deuren gingen openen. Deze review is dan ook slechts een momentopname van zondag 8 oktober.

WRECKED EN WHISPERING WATERS
Een van de nieuwigheden dit jaar in Bobbejaanland was het nieuwe spookhuis ‘Wrecked.’ Zelf heb ik niet echt veel opgezocht van dit huis voor mijn bezoek, dus ging ik er best blind in. Het huis bevond zich in het gebouw waar vorig jaar Sonar nog te vinden was. Hier zag je eigenlijk helemaal niets van terug. Het verhaal werd je even kort en bondig uitgelegd, maar het was wel zeker lang genoeg om alles goed mee te krijgen. Kabuki, bekend van Alice in Horrorland, stond ook hier weer in voor de decors en gewoonweg; wow. Qua decors kan dit wel hét huis zijn met de mooiste decoratie en scènes. Maar ook met de scares moet Wrecked zeker niet onderdoen aan de andere huizen in het park. De toevoeging van het watereffect was onverwacht. Als je nog van plan bent om Bobbejaanland te bezoeken met Halloween, zet Wrecked dan zeker wel op je to-do lijstje.

Whispering waters is de nieuwe scarezone op het plein voor Terra Magma en Wrecked. De piraten hebben het plein overgenomen om mensen te rekruteren voor hun zoektocht naar de schat. Er was vooral veel interactie in de zone met de scare actors. Maar de scares die ze deden, lieten toch best wel wat mensen schrikken. Er was een goede balans tussen de twee waar je eigenlijk alleen maar helemaal achter kan staan.  

ALICE IN HORRORLAND EN DE MAD TEA PARTY
Nu is Alice in Horrorland geen nieuw huis, maar de Mad Tea Party is daarentegen wel een nieuwigheid dit jaar. Vlak voor het Kinderland gebouw kan je vanaf dit jaar op de foto met wat scare actors uit Horrorland. Zelf heb ik Alice en de Mad Hatter hier gezien, maar het kan verschillen per dag/moment. Op zich is het wel een leuke foto opportuniteit en ben ik stiekem toch wel blij dat ze deze toevoeging gemaakt hebben. In Alice in Horrorland zelf is er een kleinere, maar toch opvallende, aanpassing gemaakt in de allerlaatste scène. Een leuke verbetering omdat het je echt een soort doolhof gevoel geeft. Omdat ik de kans had om dit huis helemaal alleen te ervaren, kan ik nog steeds met zekerheid zeggen dat het een must-do is. De interactiviteit en decoraties maken dit oprecht, in mijn mening, een van de betere huizen in Bobbejaanland.

CIRCUS CARNIVALÉ
Ondanks dat deze zone al enkele jaren meedraait in het park, zijn er dit jaar toch een aantal nieuwe toevoegingen gebeurd. Zo is er meer decoratie te vinden op het plein én zijn er ook een aantal kleinere shows te zien! Zo kan je nu onder andere genieten van een fakir, die met een aantal vuureffecten het publiek vermaakt en kan je kijken naar een cabaretshow. Deze nieuwigheden en de blijvende, gezellige maar toch dreigende sfeer in Circus Carnivalé zorgt ervoor dat het mijn favoriete zone blijft in het park. Eigenlijk zou je er gewoon even moeten blijven zitten en wat rondkijken als je hier de kans voor krijgt.

CONCLUSIE
Omdat ik zelf al verschillende jaren naar Bobbejaanland Halloween ga, kan ik écht met volle zekerheid zeggen dat dit evenement elk jaar steeds maar meer en meer vooruit gaat. Elk jaar wordt de kwaliteit van de huizen en de scare zones beter en ik kan hier toch alleen maar blij van worden. Zelf wist ik al meteen zeker dat dit niet bij slechts één bezoekje blijft dit jaar – mede omdat ik Yummy en Corp. Pest Control nog moet herbeleven. Bobbejaanland is en blijft het park dat me blijft verrassen met zijn Halloween aanbod. Het weet elk jaar weer zijn stempel op de kaart weet te zetten.

Kan je nog steeds geen genoeg krijgen van Halloween, horror en scare events? Praat en lees dan gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 666 leden!