Het is 18.15, we zij net achteraan gesloten in de rij voor Halloween Nightmares: Circus Edition in the Wall Utrecht. Als je een ticket koopt, koop je een tijdslot waarin je in de rij aan kunt sluiten. Ongeveer 100 mensen per uur kunnen naar binnen. De ruimte waarin we staan spreekt op een prachtig angstaanjagende muurschildering na niet echt tot de verbeelding. Er staat wel wat aankleding, maar weinig dat echt iets aan de beleving toevoegt. Af en toe komt er een lugubere clown voorbij die je aan blijft staren of gewoon dwars door je heen probeert te lopen. Bij de ingang komt om de paar minuten een dame naar buiten om je uit te nodigen het spookhuis te betreden. Bij iedereen heeft ze een andere reactie.

Eenmaal binnen krijg je het verzoek je telefoon in je zak te houden en kom je in een ruimte waar je eerst een filmpje te zien krijgt. Vervolgens mag je aan de ongeveer 1 kilometer lange wandeling beginnen. Elke ruimte heeft een andere aankleding, het aantal acteurs is niet enorm, maar ook niet storend weinig. Wat wel wat irritant wordt is dat je regelmatig dezelfde grappen tegen komt zoals kruipen en onder een arm door lopen om in de volgende ruimt te komen. Er zitten een aantal verrassende ruimtes in dit spookhuis, zo moet je door een ballenbak, of loop je in een ronde om de volgende scene heen terwijl je van boven hier zicht op heb.

Vooral het eerste deel van het spookhuis vond ik erg sterk, de dame die je uitnodigt en de eerste acteur die je tegenkomt zitten erg goed in hun rol en spelen deze heerlijk uit. Later in het spookhuis neemt dit behoorlijk af, al zitten er hier en daar echt leuke momenten. De krekels waar veel heisa om geweest is zijn ons overigens niet opgevallen.

Het te kort aan aankleding terwijl je in de rij staat wordt goed gemaakt als je het spookhuis verlaat, dan kom je in een grote ruimte waar je nog een drankje kan doen. Wat echter weer af deed aan de hele beleving was de krappe ruimte waar je doorheen moet om bij de garderobe je jas op te halen, vooral lastig als je zelf niks in de garderobe hebt achter gelaten.

Al met al een prima uurtje gehad in dit haunted house, maar weinig vernieuwend. Echter woon je in Utrecht? En je vraagt je af wat je moet gaan doen in het weekend. Dan is het zeker een aanrader om Halloween Nightmares: Circus Edition in the Wall te bezoeken.