Het is mogelijk om een eigen geschreven horror gerelateerd artikel onder de aandacht te brengen op ScareZone.nl. Onderstaande review is ingestuurd door Steve uit onze Discord server.

Na twee keer de normale editie van Scare Me te hebben bezocht, vond ik het nu eens tijd om Scare Mas te bezoeken. En ondanks dat ik al wel eens een spookhuis in kerstthema heb gedaan, had ik nog geen volledig horror event met kerst-sausje bezocht. De vraag is vooral: past dit bij elkaar, of is het juist een rare combinatie? Daar was ik erg benieuwd naar, maar ik had vooral weer zin in een heerlijk avondje griezelen.

Goede ontvangst en lichtshow

Bij aankomst was ik iets te vroeg, maar mocht vanwege de regen binnen wachten tot het evenement begon. Dit gaf qua ontvangst meteen een goede indruk aangezien ik ook gewoon buiten onder de tent had kunnen wachten.

Anders dan bij de normale editie van Scare Me, kwam men nu binnen bij de retro game room. Dit omdat het buitengebied, een scare zone, gesloten was. In het halletje waar ik binnen kwam, stond een stoel waar je met de “bad Santa” op de foto mocht. Altijd leuk natuurlijk en helemaal gratis.

Eenmaal binnen voelde het wel weer als een soort thuis komen. Dit vooral door de fijne sfeer die bij dit evenement hangt. De hal binnen was gezellig. aangekleed met kerst verzieringen. Wel miste ik hier wat kerst muziek zoals dit buiten speelde, maar op zich was het begrijpelijk dat dit binnen te veel de overhand zou nemen.

De avond begon met een lichtshow binnen in de hal. Leuk gedaan! Het zette de sfeer voor de rest van het event neer. Hierna gingen ook de huizen open en kon ik deze gaan bezoeken. De rest van de avond zijn er nog meerdere van deze shows gespeeld, die je kon bekijken terwijl je staat te wachten voor een huis.

Nightmare Before Christmas

Ik ben de avond begonnen met Writers Block wat normaal een van de sterkste huizen van Nederland is, dus ik was benieuwd hoe deze nu zou zijn. Het huis was nu in “Nightmare Before Christmas” thema. Dit is mijn favoriete kerst film dus dat beloofd veel.
Het verhaal was leuk verwerkt met de karakters uit de film, maar ondanks dat deze versie erg sterk is neergezet, voelde dit thema voor mij toch niet volledig op zijn plaats in dit huis. Het was wel heerlijk om weer eens door Writersblock heen te lopen en zeker met voor mij bekende personages.

Op visite bij Scrooge

Als tweede bezocht ik The Mansion, wat nu een Scrooge /A Christmas Carol thema had. Dit kwam geweldig uit en dit verhaal past ook goed bij dat huis. Ik had dit keer zelfs het idee dat hij voor mij iets beter voelde dan het origineel. Maar dit kwam ook vooral doordat ik echt flink opgejaagd werd door de geesten in het huis. Dit huis hebben wij twee keer kunnen doen en beide keren goede runs gehad. Voor mij blijft dit toch wel de topper van het event.

Buiten naar de kerstmannen en de Noordpool

Door naar buiten voor Kill It/Kill Santa. Hier kregen wij een soort dubbele voor show met de elfen van de kerstman. Hierdoor kregen wij tijdens het wachten al vermaak wat natuurlijk altijd fijn is. Het huis zelf is niet anders dan Kill It, behalve dat de sneeuwballen die we moesten zoeken niet te vinden waren. De kerstmannen werkte wel heel goed samen om mijn groep echt achterna te zitten en in te sluiten. Ik ben twee keer in dit huis geweest en heb wel nul ballen gevonden. Gelukkig wel gelachen.

The Polar Express was als volgende aan de beurt. Dit is het enige huis bij het event waar je extra voor moest betalen. Echter vind ik dat hem wel waard. Persoonlijk vind ik deze versie wel wat leuker dan The Ride. De kerst sfeer paste hier goed bij en het voelde compleet. Het karretje werd nu geduwd wat naar mijn mening leuker was dan dat deze automatisch ging. Ook voegt het sneeuw effect bij de ingang wat toe.

Vuurwerk kopen

En dan weer terug naar binnen voor Baku, een hooded maze. Deze had nu een pre-show met vuurwerk in het winkeltje, maar in het huis zelf merk je hier natuurlijk weinig van. Dit maakte op zich ook weinig verschil. Leuk huis, maar niet eentje die ik snel meerdere keren op de avond zou doen.

Naar de Grinch toe

En dan naar Whoville om bij de Grinch op bezoek te gaan. Dit was eigenlijk Ship of Souls, maar dan omgekeerd. Je begint dus bij de uitgang in plaats van de ingang. Dit maakte de route best wel verwarrend en gaf een leuk effect aan dit huis. Hier hing een goede kerstige sfeer en je kon echt alles van de film voelen. Van de Who’s in Whoville tot aan de Grinch.
Wat hier ook leuk was is dat op meerdere plekken in dit huis acteurs echt conversaties met je hebben. Dit is eigenlijk voor het eerst dat ik dat zo vaak in één huis zie. En je hebt dus zelfs bij de uitgang nog een interactie voordat je het huis uit gaat. In Whoville heb ik niet veel scares gehad, maar de hele sfeer en het verhaal maken dit wel echt een top huis.

Einde van de avond

In de tijd dat ik op Scare Mas was, heb ik makkelijk alle huizen kunnen doen en zelfs A Christmas Carol en Kill Santa, twee keer. En ik had ook nog genoeg tijd om tussendoor wat te drinken. Alles is dus makkelijk op één avond te doen.

Toen alle huizen bezocht waren, eindigde de avond met een vuurshow door de organisator, zoals ik ook gewend ben van de gewone editie.

Conclusie

Om terug te komen op de combinatie van Halloween en kerst: dit paste perfect bij dit evenement. Bij het ene huis voelde de layover iets meer op zijn plek dan bij het andere, maar het klopt wel allemaal. De sfeer is top en ondanks dat het kerst is, voelde het toch nog als Scare Me. Door het kerst thema voelen sommige huizen wel iets vriendelijker aan maar de scares zitten er nog goed in. Zoals gewoonlijk is het personeel weer erg vriendelijk en de acteurs geven hun alles in hun rol. Je voelt overal de kerst sfeer hangen maar hebt toch nog die goede scare ervaring, en dat in December.

Wil jij ook een eigen review artikel publiceren op ScareZone? Mail dan naar redactie@scarezone.nl en wie weet komt jouw artikel dan bij ons op de website te staan.