Het is nu mogelijk om een eigen geschreven horror gerelateerd artikel onder de aandacht te brengen op ScareZone.nl. Onderstaande review is ingestuurd door Miro uit onze Discord server.

Afgelopen zaterdagavond 7 mei heb ik in Alphen aan den Rijn meegedaan aan de Horror Experience. Ik mocht een doorgedraaide patiënt van het Overbrook Instituut spelen, die in een grote recreatiezaal met meerdere patiënten, zusters en artsen rondliep. Nou ja, liep… “stuiteren” lijkt me een beter woord. Verder zat er ook een journaliste gevangen in de zaal, en de bezoekers moesten haar bevrijden. Maar niet voordat ze een confrontatie aangingen met onder andere de strenge beveiliging, de doorgedraaide patiënten en de krankzinnige artsen. En ook nadat ze de journaliste bevrijd hadden waren ze niet veilig: ze moesten immers nog ontsnappen uit het instituut. Helaas kon de journaliste uiteindelijk niet veilig wegkomen…

In de recreatiezaal probeerden de artsen en zusters mij rustig te krijgen door mij naar de tv te laten kijken. Dit “kalmeringsmiddel” bleek niet effectief: voor ze het wisten zat ik alweer rond te stuiteren. Intussen moesten de arme onderbetaalde verplegers ook nog eens omgaan met patiënten die bezig waren met stroop en rituelen, die uit hun isolatiecel ontsnapten, die met een lepel mensen probeerden te steken; noem het maar op. Intussen kwam er weer een groep bezoekers binnen. Ze kregen een warm welkom middels verschillende scares, dansjes of andere interacties. De komst van deze “nieuwe patiënten” maakte mij zo enthousiast dat ik opnieuw voor de tv werd neergezet. Dan was het wachten tot de bezoekers voorbijliepen. Ze wisten niet wat ze te wachten stond: de ene keer deed ik een jumpscare, de andere keer gooide ik met de stoelen, maar ze werden soms ook uitgenodigd om mee te kijken naar de tv. Dit kon natuurlijk niet op een rustige manier, want voor ze het wisten brak de ene patiënt alweer los uit haar kooi, terwijl de andere ze aanviel met een lepel. Wat natuurlijk weer tot gevolg had dat ik helemaal wild werd. Gelukkig was daar dokter House om met zijn zweep op de tafel te slaan en te schreeuwen “en nou is het afgelopen”, waarna zowel patiënten als personeelsleden snel op de grond gingen zitten en doodsbang de dokter aankeken. Na nog een extra portie chaos wisten de bezoekers uiteindelijk de journaliste te vinden, en zo verliet iedereen weer onze zaal.

Zelf heb ik nog weinig ervaring als scare actor: dit was pas mijn tweede evenement waar ik aan meedeed. Maar zodra ik gegrimed was, was ik er helemaal klaar voor. Ik heb met geweldige acteurs gespeeld, en de interactie met hen was dan ook geniaal. In de zaal waren er vele plekken om verschillende scares te doen, waar ik dan ook gebruik van maakte. Een vaste tekst of plek was er niet, dus er was veel ruimte voor improvisatie. Ik heb gemerkt dat ik hier goed mee om kan gaan. Al met al heb ik genoten van deze avond. Erg knap wat het team van Fantasie Compagnie in 3 dagen wist op te bouwen en neer te zetten. Op naar de derde ervaring!

Wil jij ook een eigen review artikel publiceren op ScareZone? Mail dan naar redactie@scarezone.nl en wie weet komt jouw artikel dan bij ons op de website te staan.

Lees hier meer reviews.