Attractiepark Toverland heeft ondanks de coronamaatregelen in 2021 toch een redelijk goed jaar gedraaid. Waar het park de Halloween Nights in 2020 nog moest annuleren, diende het evenement vorig jaar als succesvolle afsluiter. Het Limburgse attractiepark ontving in totaal 717.500 bezoekers. De specifieke bezoekersaantallen tijdens Halloween kan het park niet doorgeven. Wel waren de avonden populairder dan ooit.

Vorig jaar was er tijdens Halloween wederom geen parade in het park. ”Doordat er pas laat bekend was welke coronamaatregelen er van toepassing waren, hebben we ervoor gekozen de parade niet aan onze gasten te presenteren”, aldus een woordvoerder aan ScareZone. Dit is wel een wens voor het park om dit voor het aankomende seizoen te doen, als de coronamaatregelen dit toelaat.

Pluspunten Halloween 2021

Gelukkig is er afgelopen jaar ook genoeg positiefs gebeurd. Toverland heeft in 2021 een nieuw ticketsysteem ingevoerd voor alle spookhuizen waardoor de wachttijd voor de experiences beperkt bleven. ”Over deze wijziging hebben we veel positieve feedback ontvongen. Gasten konden hierdoor meer experiences beleven per avond”. Verder laat het park weten dat ook de Fear Pass goed is ontvangen door het publiek. ”Dit bleek zeer gewild”, aldus een woordvoerder.

Het park vertelt verder: ”De nieuwe vuurwerkshow en de Pumpkin Farm brachten de avonden tot een kwalitatief hoger niveau. Overdag hebben we het karakter Toos Toverhoed gelinkt aan de Halloween Days. We zijn erg trots op het Magische Pompoendoolhof van Toos en de show ‘Toos en Morrel gaan griezelen”.

Halloween Days & Nights 2022

Voor de aankomende editie staan er 12 Halloween Nights en 16 Halloween Days op de planning. Het park laat weten achter de schermen volop bezig te zijn met de ontwikkelingen. Het is echter nog te vroeg om deze plannen al naar buiten te brengen.

Het park blijft investeren in de toekomst. Zo wordt er gewerkt aan de uitbreidingsplannen voor zowel de kortere als de langere termijn. De in 2004 geopende attractie Expedition Zork krijgt een flinke upgrade met een nieuwe verhaallijn en thematisering. Daarnaast zal ook Maximus’ Wunderball aan het vernieuwde themagebied worden toegevoegd. Beide attracties zullen in het voorjaar openen.

 

Volg ons op de social media kanalen en mis niets meer over horror en Halloween:

Discord

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube