Op zaterdagavond 2 april 2022 organiseert Scare Network de tweede editie van het Scare Event. Dit is een zakelijke Halloween conventie voor organisatoren, medewerkers en vrijwilligers die actief zijn in de scare- en halloweenindustrie. Op het Scare Event zijn er verschillende inspirerende presentaties, is er een paneldiscussie en zijn er standhouders die hun producten presenteren. Ook vindt er tijdens het Scare Event de uitreiking van de Scare Awards plaats en is het ook mogelijk om een aantal spookhuizen van Scare Me te bezoeken.   

Het heeft even geduurd maar het Scare Event is weer terug van weggeweest. Na de eerste editie was al direct besloten om het Scare Event het volgende jaar terug te laten keren. Maar het verliep anders dan gepland. Het Halloween seizoen van 2020 werd geannuleerd en het turbulente coronajaar dat volgde, maakte dat de tweede editie van het Scare Event niet door ging. Inmiddels zijn alle coronamaatregelen opgeheven en kan de tweede editie van het Scare Event dit voorjaar terugkeren.

Het Scare Event bestaat ook dit jaar weer uit een vol programma. Vanaf 18:30 uur kunnen bezoekers zich komen onderdompelen in de wereld van de scare- en halloweenbranche.

Warrior Events en Movie Park Germany

De eerste spreker van de avond is Alita Smit, de creative director van Warrior Events. Warrior Events creëert sinds 2017 compleet nieuwe werelden in de vorm van Real life gaming waarin spanning en adrenaline centraal staan. Ook komt Manuel Prossotowicz namens Movie Park Germany vertellen over het daar gehouden Halloween Horror Festival. Dit halloweenevenement bestaat al sinds 1998 en is enorm populair bij de horrorliefhebbers.

Uitreiking Scare Awards

Ook een vast onderdeel van het Scare Event is de uitreiking van de Scare Awards. Meerdere juryleden bekend met de halloweenindustrie mochten zich buigen over welke evenementen er dit jaar met de awards naar huis gaan. De zes juryprijzen bestaan uit de categorieën: Best Concept, Best Scare Actors, Best Makeup, Best Maze, Best Event en Best European Event. Naast de juryprijzen is er ook de felbegeerde publieksprijs, waar horrorliefhebbers online op hun favoriete halloweenevenement konden stemmen.

Paneldiscussie, standhouders en spookhuizen

Verder staat er ook een paneldiscussie op het programma. In het panel zitten verschillende panelleden met ervaring in de halloweenbranche die stellingen voorgeschoteld krijgen om samen met het publiek erover te discussiëren. Daarnaast biedt het Scare Event ook de mogelijkheid om te netwerken, te borrelen en staan er verschillende stands waar standhouders allerlei producten en diensten presenteren. En als klap op de vuurpijl opent Scare Me de deuren van de spookhuizen The Mansion, Writer’s Block en The Ride.

Tickets

Bezoekers hebben een toegangsticket nodig om het Scare Event te bezoeken. Deze zijn eenvoudig te bestellen op www.scareevent.nl. Ook is op deze site alle bezoekersinformatie te vinden over het Scare Event.

Scare Network: de organisator van het Scare Event

Scare Network is een overkoepelende organisatie die ontstaan is vanuit de gedachte om de Nederlandse scare en halloweenindustrie nog meer op de kaart te zetten. Door middel van de verschillende merken wordt de industrie bij elkaar gebracht: Het merk ScareZone.nl plaatst informatie en het laatste nieuws over de vele halloween- en horrorevenementen. ScarePod is de Nederlandse halloweenpodcast die luisteraars verdieping biedt door middel van live experience verslagen van events en interviews met vakmensen. Het Scare Event brengt organisatoren en mensen uit de industrie samen. En de Scare Awards dragen zorg voor de erkenning van het harde werk wat er achter schuilgaat.