Sony Pictures Virtual Reality heeft in samenwerking met Ghost Corps de Ghostbusters VR Academy aangekondigd. Dit is een nieuwe trainingssimulator opgedeeld in twee verschillende games. De games spelen zich af in de wereld van Ghostbusters. Ghostbusters VR Academy van uitgever HOLOGATE zal tegen het einde van 2022 wereldwijd beschikbaar zijn. De game komt alleen uit voor de ARENA- en BLITZ-platforms van HOLOGATE op meer dan 400 locaties.

“Bij Sony Pictures Virtual Reality draait alles om het laten uitkomen van wensen. Ghostbusters VR Academy zal de wereld van Ghostbusters blijven uitbreiden op een manier die de erfenis van de franchise eert en iets geheel nieuws biedt”, zegt Jake Zim, Senior Vice President.

“Voor de allereerste keer kunnen spelers trainen om een ​​echte Ghostbuster te worden in een geweldige academieomgeving. En ze kunnen racen met een nieuwe vliegende versie van de ECTO met behulp van de voertuigbewegingssimulator van HOLOGATE. Deze fantasievolle ervaring is alleen mogelijk in virtual reality en met de locatiegebaseerde entertainmenttechnologie van HOLOGATE”.

ARENA EN BLITZ

In het ARENA-spel binden academieleden in opleiding hun protonenpakketten vast. Ze werken als een team samen in scenario’s met een hoog risico voor spookontmoetingen. En dit allemaal onder de bescherming van het academieterrein.

In de BLITZ-game krijgen cursisten de kans om het stuur te nemen in het prototype ECTO-voertuig. Dit is een voertuig dat exclusief beschikbaar is voor evaluatie op de academie. Spelers zullen strijden om te zien wie de snelste, meest bekwame coureur is in een spookrace. Hierbij stellen ze het prototypevoertuig op de proef en kiezen zij of het de moeite waard is om deel uit te maken van de toekomstige Ghostbusters-uitrusting. Deze meeslepende simulaties zijn alleen mogelijk met de locatiegebaseerde VR van kwaliteit die door HOLOGATE wordt aangeboden op meer dan 400 locaties over de hele wereld.

In Nederland zijn er twee locaties waar HOLOGATE wordt aangehouden. En dat is in Winterswijk en Apeldoorn. In Belgie is er een locatie bij Airworld in Bornem.

“Sony Pictures VR doet ongelooflijke dingen voor virtual reality en we zijn verheugd om samen te werken voor deze nieuwe ervaring”, zegt Leif Petersen, CEO en HOLOGATE-oprichter. “Ghostbusters VR Academy past perfect bij de ARENA- en BLITZ-platforms van HOLOGATE. Het overstijgt de realiteit, zodat spelers gedenkwaardige momenten kunnen creëren terwijl ze voldoen aan oude wensen om iconische Ghostbusters-apparatuur te bedienen. We kunnen niet wachten tot spelers deze wereld binnenstappen.”

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.