De nieuwe experience van de “Halloween Fright Nights“ ligt al onder vuur voor “Slaughterhouse” officieel is aangekondigd. In de nieuwe experience zal de bezoeker beleven hoe het is om geslacht te worden.

Op het moment dat de geruchten naar buiten kwamen was er gelijk kritiek van verschillende partijen die zich bezig houden met dierenrechten en dierenleed.

Nu voordat het ‘“Slaughterhouse” officieel aangekondigd is komt de directie van ‘Walibi Holland’ met het volgende statement.

Geruchten over een nieuwe Halloween Experience “Slaughterhouse” in Walibi Holland hebben geleid tot verschillende reacties van personen en organisaties die zich bezighouden met dierenrechten en dierenleed. Als directie van Walibi Holland willen wij graag reageren op de overwegingen en de gedachte achter deze Halloween Experience.

Op geen enkele wijze wordt in deze nieuwe Halloween Experience gelachen om dierenleed of hetgeen dieren moeten ondergaan in een slachthuis. Juist door de mens in de plaats van het dier te zetten en hem het slachtproces te laten ervaren, zijn wij eerder medestanders van mensen die opkomen voor dierenrechten en het welzijn van dieren. Deze experience is pas geslaagd wanneer gasten na deze ervaring besluiten geen, of veel minder, vlees te gaan eten.

Hiermee dragen wij bij aan de maatschappelijke discussie waarin iedereen zijn eigen keuzes moet maken.

De directie van Walibi Holland

De experience is te bezoeken op 8, 9, 15, 16, 20 t/m 23 en 27 t/m 30 oktober 2022 tijdens de “Halloween Fright Nights“.

Wat de experience precies gaat inhouden is op dit moment nog onbekend. Tickets zijn wel al te bestellen via de website en kosten 20 euro per stuk.