De voorbereidingen van de Halloween Fright Nights zijn in volle gang. Het heeft er alle schijn van dat Walibi Holland een indrukwekkende draak gaat gebruiken. Dat was op te maken uit een oude story van artiest Dion van de Wal op Instagram. Hierin stond letterlijk vermeld dat de draak op transport ging naar de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. De kans is dus reëel dat we dit bouwwerk binnenkort kunnen aanschouwen in het park.

De draak is zelf door Van de Wal gebouwd en bestaat volledig uit gerecycled hout. Het bouwwerk is 4 meter hoog en heeft een spanwijdte van 5 meter. Hierdoor weegt de draak alles bij elkaar meer dan 500 kg! Ook is het hout deels bespoten met glow in the dark verf. Verder bestaat het bouwwerk uit lichtgevende ogen en kan er een rookmachine op aangesloten worden.

Van de Wal had eerder een deal met Beachy Tilburg maar deze werd helaas door omstandigheden op het laatste moment geannuleerd. Toen ging Van de Wal gauw op zoek naar een nieuwe bestemming voor zijn draak. Wanneer er geen nieuwe bestemming gevonden werd voor 2 augustus jl., dan zou de sloophamer er tegenaan gaan. In het oproepje werd er gezocht naar een locatie in Tilburg maar het heeft er alle schijn van dat Walibi er mee aan de haal is gegaan. Wat Walibi precies met de draak gaat doen is verder niet bekend. De desbetreffende storysheet is inmiddels niet meer zichtbaar op Instagram.

Klik hier om de volledige Instagram Story over de Dragon te bekijken.

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland zullen om te beginnen gaan plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021. Daarnaast is het grootste horror evenement van Nederland ook op 16 tot en met 31 oktober op alle donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen te bezoeken. Het park is dan geopend van 10.00 tot 23.00 uur.

Wil je hier verder over doorpraten? Join dan gauw onze Discord server: https://discord.gg/5cKMNpcEZu!