Elke dag in oktober raden wij bij Scare Zone een horrorfilm aan waarmee jij huiverend op de bank blijft zitten. Voor de filmaanrader van 11 oktober gaan we even wat verder terug in de tijd, terug naar 1980, toen The Shining op het grote doek te zien was.

Weer een film die gebasseerd is op een van de bestsellers van Stephen King. Omdat Stephen King het op sommige punten niet eens was met de verhaallijn in The Shining uit 1980 besloot hij het in 1997 nogmaals zelf te verfilmen tot een serie. Die is echter lastig te vinden en vrij onbekend.

Jack Torrance accepteert een baan als winterbeheerder van een hotel hoog in de Rocky Mountains, waar hij, zijn vrouw en helderziende zoontje tot de lente geïsoleerd zitten. Als de weg naar buiten afgesneden wordt door een storm, wordt Jack langzaam gek door de kwaadaardige energie uit het verleden die in het hotel opgesloten zit.

Met een 8.4 is dit de beste filmaanrader tot nu toe volgens IMDb, de film is te zien op HBO max en Pathe Thuis (v.a. 3,99).

Bekijk hieronder de trailer: