Elke dag in oktober raden wij bij Scare Zone een horrorfilm aan waarmee jij de oktobermaand lekker door kan griezelen. De filmaanrader van 7 oktober is de klassieker: IT.

IT is in 1990 uitgezonden als een 2 delige televisie serie die na een tijdje werd samengevoegd tot een ruim 3 uur durende film. De film werd losjes gebasseerd op het gelijknamige verhaal van Stephen King.

IT draait om een moordlustige demoon die eens in de 27 jaar terugkeert naar een rustig dorpje: Derry. De demoon vermomd zich als clown en geeft zichzelf de naam ‘Pennywise’. Nadat er weer vele slachttoffers zijn gevallen keert een stel jongeren zich tegen het monster en besluiten hun leven te wijden aan het verslaan van de clown.

In 2017 is een gelijknamige film uitgekomen die op een andere manier verfilmd is. 2 jaar later kwam daar ook een 2e deel van uit.

Alle drie de delen zijn te zien op Amazon Prime Video door te huren of te kopen. Ook zijn alle delen op YouTube te huur of te koop.

Mocht je ze alle 3 achter elkaar willen kijken, dan mag je rekenen op een zit van 8 uur en 10 minuten. Een lekkere filmserie om te bingen op deze vrijdag dus!

Kijk de trailer hieronder: