Ook in Bobbejaanland mogen we weer! Afgelopen zaterdag bezochten we de eerste Halloween dag van het seizoen. Omdat we wel wat vroeger daar waren dan het event begon, hebben we een aantal attracties kunnen meepikken. Om 12:00 uur begon het dan eindelijk en werden de eerste scare actors losgelaten. Zonder te veel spoilers, vertel ik je graag hoe het was.

Meteen viel mij op dat er in Circus Carnivalé en Monkey Clans veel meer acteurs stonden dan in Plaza de los Muertos. Maar echt storen doet het toch niet. Bepaalde acteurs wisten soms niet echt wat te doen, terwijl anderen juist heel goed mensen lieten schrikken en bang maakten. Natuurlijk kan dit zijn omdat ze er nog wat in moeten komen. De scarezones staan dan ook wel aangegeven als iets kindvriendelijker dan de spookhuizen. Toch hebben een paar acteurs ons goed laten schrikken in de zones. Zoals elk jaar wel, zijn de scarezones wel erg prachtig aangekleed.

Het eerste huis dat we bezochten was Alice in Horrorland. Waar dat het thema mij niet direct aansprak, was ik erg aangenaam verrast! Ondanks dat we in een van de eerste groepen zaten, was alles gewoon goed vanaf de eerste keer. De decors waren erg mooi aangekleed en herkenbaar vanuit het sprookje. Met hier en daar wat lugubere details, natuurlijk. De twist op het verhaal zorgde voor wat spanning dat er toch niets onverwacht zou gebeuren. De troon scene, die we niet gaan verklappen, gaf wel even een sterk wow gevoel. Vooral omdat we ook zelf werden uitgekozen daar. Deze was zo goed en leuk gemaakt! Voor mij was het al snel duidelijk; dit is het beste huis wat ik zaterdag gedaan heb.

Vervolgens gingen we naar het volgende huis, Corp. Pest Control. Vorig jaar was Corp. een extreem goede toevoeging aan het aanbod met wat show elementen die de totaal ervaring compleet maakte. Waar je vorig jaar volledig in het verhaal werd meegenomen, ontbreekt dat precies dit jaar wat. Echt veel scares waren er niet aanwezig en we waren er redelijk snel doorheen. Er miste ook een eindscare, waar je die vorig jaar wel had. Misschien was het omdat het de eerste draaidag is, maar toch vond ik zijn voorloper beter. Dat neemt niet weg dat de acteurs hier zeer goed waren, samen met de decors. Het kan een slechtere run zijn, we hebben wel nog altijd ervan genoten!

Nadien bezochten we de laatste nieuwigheid, Monastery. Omdat we met een hele kleine groep waren, hadden we verwacht dat we wel alle scares gingen meekrijgen, maar we blijven met het gevoel dat er iets miste. In twee scènes dacht ik dat we goed gingen schrikken, maar gebeurde eigenlijk niets, wat me verbaasde. De eerste kamers waren zeker de betere. En ondanks dat hij er enorm mooi uitzag, ontbraken er wel wat acteurs naar mijn mening. Wel spijtig, want met iets meer acteurs kon dit zomaar het beste huis van dit seizoen zijn. Hopelijk wordt dit ook zo tijdens ons volgende bezoek. [ UPDATE: ] Wat een goede run had ik de tweede keer! Er zaten naar mijn gevoel dubbel zoveel acteurs in, en deze deden het allemaal zo goed. Vooral de non in de kleine inkomhal gaf ons echt wel een gevoel van hier gaat er iets mis gaan. Waar we vorige keer een gevoel hadden dat er iets ontbrak, was er deze keer dubbel toegeslagen. Echt een hele verbetering met het eerste weekend. Het huis kwam veel meer tot zijn recht, nu.

Ook hebben we Texas Butcher weer bezocht, maar die kende we al van het vorige seizoen. Ondanks dat we niet met zekerheid kunnen zeggen wat er net vernieuwd is, bleef het wel een top huis met een aantal goede scare effecten. Hij blijft wel leuk om te doen.

Conclusie

Halloween in Bobbejaanland blijft enorm hard groeien door de jaren. Een toevoeging van drie huizen was toch verrassend, maar misschien nét te veel. Twee van de zeven huizen zijn namelijk op een groot aantal dagen niet geopend.  De nieuwigheden zijn zeker wel blijvers voor de komende jaren. Degene die open zijn, zijn wel echt de moeite waard! De shows hebben we dit jaar nog niet gekeken, dus kunnen we hier nog geen oordeel over geven. Tot nu toe geef ik de volgende score aan het event.