Ok, ik moet toegeven al is Below wat aan de korte kant, het is ongelooflijk gaaf. Het zit goed in elkaar en de lieslaarzen maken dat je voor het betreden nog wel even gaat twijfelen of je wel daadwerkelijk mee wilt. Verder ga ik hier niet over uitweiden, aangezien er al een apart review over geschreven is waar ik mij volledig bij aansluit. Vlakbij Below zit de nieuwe scare zone Eddie’s Erea. Eddie is vooral bezig met foto’s en af en toe komt er een stukje voorbij. Ik miste Eddie zijn heerlijke beledigingen hier, maar de zone is een goede toevoeging. Vanwege de gelegenheid om nog even lekker te zitten, en een hapje en een drankje te doen, maar ook de scare actors die er rondliepen waren goed, de grime zag er fantastisch uit.

Tot zover de nieuwe onderdelen van de Fright Nights. De rest was voor mij gewoon veel van het zelfde. Ja de acteurs zijn goed, de huizen zijn mooi, de grime is goed, de aankleding van de scare zones waren beter dit jaar en haunted holiday’s heeft een hoog nodige update gehad. Maar naar drie jaar hetzelfde zien heb ik de grootste lol gehad vanwege de mensen die met ons mee waren. Die hadden de huizen nog nooit gezien en doordat ik de momenten kende kon ik in de huizen hier en daar even inhouden zodat de scare bij de juiste persoon terecht kwam.

Met 20.000 verkochten kaarten was het wel enorm druk in het park en dat ging niet ten goede van de sfeer. Al weten ze die elk jaar wel weer goed neer te zetten. We werden als polonaise door de huizen gelaten en ook in de scare zones was het tempo bejaarde nog te hoog gegrepen hierdoor. Op zich zorgde dat er wel voor dat ik daadwerkelijk een keer geschrokken ben van een scare actor in twisted hellfire.

Het enige dat ik nog niet genoemd heb is de nieuwe show. Maar wat moet ik daar over zeggen. Hij was niet zo slecht als voor gaande jaren en mooi in lijn met the clinic en Neurogem. Maar hij blijft slecht. Ik denk dat walibi hier nog veel op te winnen heeft.