Vandaag is horrorfilm Winnie the Pooh: Blood and Honey in première gegaan. Wij waren bij de voorpremière en dit is onze mening.

Winnie the Pooh: Blood and Honey is een twist op het klassieke jeugdverhaal van Disney. In deze versie krijgen we te maken met een moordlustige beer die samen met Piglet op jacht gaat om zoveel mogelijk mensen om het leven te brengen.

Verhaal

Nadat Christopher Robin zijn jeugdvrienden; Winnie the Pooh, Piglet, Eeyore, Rabbit en Tigger achterlaat, dreigen ze uitgehongerd te raken en het is nog maar de vraag of ze de winter zullen overleven. Op dat moment besluiten ze de mensheid te haten, 1 iemand specifiek, Christopher Robin. Winnie en Piglet blijven in het ‘100 acre wood’ wonen, wachtend op de dag dat hun jeugdvriend zal terugkeren. Tegelijkertijd huren 5 vriendinnen een vakantiehuisje in hetzelfde bos. Of zij ongedeerd zullen blijven…

Review

Winnie the Pooh: Blood and Honey is van nature een slasher, een grote inspiratiebron voor de regisseur waren ook bekende films als ‘Texas Chainsaw Massacre’ en ‘Halloween’. De film bestaat uit een aantal gruwelijke moorden die zeer visueel in beeld worden gebracht, kan je niet tegen gore? Dan is dit niet de film voor jou.

Door het extreem lage budget ben ik er ook met zeer lage verwachtingen in gegaan. Ik denk dat die lage verwachtingen een goede keus is geweest. De film heeft flink wat bloederige scènes erin verwerkt zitten, de een van hogere kwaliteit dan de ander. Sommige effecten hierin zijn wat minder realistisch. Dat is jammer, maar nogmaals, een ontzettend laag budget praat dat wel weer goed. Al helemaal omdat bij het 2e deel het budget verdertienvoudigd wordt. Ja dat lees je goed, in het 2e deel zal 13x meer budget in zitten.

Als je ziet wat deze filmmakers hebben kunnen doen met zo’n klein budget zal je aangenaam verrast zijn. De film heeft een meeslepende verhaallijn, duurt 100 minuten en kijkt zeer gemakkelijk weg. Het is zeker geen blockbuster maar ik heb me uitstekend vermaakt tijdens het kijken van deze film!

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een vervolg en is een verfilming van Bambi ook in de maak.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Bezoek ook eens onze Scare Network Discord server en praat mee.