Het is een heerlijke zomerse vrijdagavond en we rijden richting Enschede. Niet om een terrasje te pakken maar voor een nieuwe Halloween Experience, namelijk Battle of the Mutants georganiseerd door Horrorlife Productions.

Starworld in Enschede is normaal een lasergame, paintball en klimparcours. Maar speciaal voor geselecteerde avonden in juni is deze hal omgebouwd tot een nieuwe Halloween experience.

Bij binnenkomst worden we raar verwelkomd door een soort van verslaggevers en doktoren. Wat is hier aan de hand? Een beetje creepy en irritant tegelijkertijd. We melden ons aan en gaan wachten tot we opgehaald worden.

Voordat de experience begint weten we nog niet veel. Ja we gaan straks een lasergame arena in vol met acteurs. Of moeten we mutants zeggen? Wat er gaat gebeuren of wat het doel is, is nog onduidelijk.

Na even wachten worden we opgehaald. We krijgen een paar opdrachten mee tijdens de voorshow en worden meegenomen de arena in. De pakken voor het lasergamen staan voor ons klaar. Deze worden in het spel aan ons uitgedeeld en de experience begint echt.

Tijdens de experience is het de bedoeling om een aantal kisten te vinden, zodat we het eerste level konden uitspelen. Het zoeken naar deze kisten was een grote chaos. Verschillende acteurs als zombies liepen continu achter ons aan. Waar een aantal van deze acteurs ook mee deden in de lasergame liepen er ook acteurs zonder laservest rond. Wat er voor zorgde dat ze voor je gevoel niet mee deden in het spel. Ondanks dat probeerde ze wel verschillende schrikeffecten of scares te geven. Doordat dit aan een stuk door gebeurde en je geen moment rust had, werd je hier als bezoeker op een gegeven moment immuun voor.

Battle of the Mutants is een unieke experience waar je het tijdens de lasergame opneemt tegen acteurs in plaats van een andere groep spelers. Door de opdrachten werdt er een extra laag toegevoegd aan het spel. Al kreeg je dit niet altijd even mee hoe ver je was als groep. Dit kwam doordat iedereen door elkaar aan het rennen was.

De aankleding van de arena was minimaal, maar dit is niet nodig omdat een lasergame arena uit zichzelf al sfeer had. De acteurs zagen er goed uit met verschillende characters en uitgebreide grime. Dit was leuk om te zien, alleen had dit geen toegevoegde waarde voor de experience.

Ben je gedurende de maand juni in de buurt van Enschede en wil je iets leuks doen in een Halloween thema? Dan is Battle of the Mutants zeker een aanrader. Al ligt de prijs redelijk hoog voor een potje lasergamen met acteurs. Maar het is zeker leuk om een keer gedaan te hebben. Waar je normaal €12,50 betaald voor twee potjes lasergamen bij Star World, is €17,50 misschien net iets te duur voor deze experience van ongeveer 30 minuten. Maar ondanks de prijs is het een andere beleving die we niet vaak zien.

Wil je meer reviews lezen? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.