Dit jaar keert halloween in Heide Park terug. Na 2 sluitingsjaren door corona gehad te hebben pakken ze nu weer op waar ze gebleven waren. Spookhuis Subterra heeft daarbij nog een upgrade gehad.

Sfeer

Gisteren was mijn eerste dag in Heide Park bij Halloween. Het park is vrij groot waarin halloween vrij klein wordt gevierd. Er zijn per avond 2 tot 3 spookhuizen en geen scarezones. Wel weet het park een ontzettend aangename sfeer neer te zetten met gekleurde lampen door het gehele park, leuke decoratie en singende pompoenen. Ook zijn er speciale eetgelegenheden opgezet speciaal voor halloween.

Middeleeuwse markt

De middeleeuwse markt waarvan ik eerder schreef dat het groot zou moeten zijn, was vrij klein. Wel moet ik toegeven, om de heerlijke sfeer die daar hing kon je niet omheen. Echt het typische gevoel wat je krijgt op elk middeleeuws evenement. Maar dan klein.

Obscura

Er waren op de dag dat ik ben geweest helaas maar 2 van de 3 spookhuizen geopend: Subterra en Grand Hotel Morton. Obscura bleef dicht en zal ook volgend weekend gesloten blijven. Dit betekent dat Obscura alleen geopend is op 28 en 29 oktober, wil je dat huis graag zien, koop dan voor die dagen je kaartjes.

Grand Hotel Morton

Grand Hotel Morton speelt zich af in een hotel, dit hotel was altijd prachtig maar is plotseling vervloekt geraakt. De Piccolo die voor het huis staat belooft je dat het helemaal opgeknapt is en volledig schoongemaakt, maar niets is minder waar. Je betreedt een vervallen hotel binnen waar je doormiddel van een zeer intense lift naar je kamer wordt gebracht. Als je maar niet gaat rondspoken…

Dit huis is echt enorm sterk neergezet. Gelegen boven het station van de Bobbahn en ze hebben daar met een vrij klein oppervlak echt een prachtig huis kunnen bouwen. Alles is af, van plafonds tot aan de vloeren, waar tapijt hoort te liggen, ligt tapijt, waar tegels horen, zitten tegels etc. Er is zo ontzettend veel aandacht voor detail dat niks daarin achterblijft. Elk punt in elke kamer is echt ontzettend mooi en vol aandacht gedecoreerd.

Ook de acteurs die in dit huis stonden hebben echt een heel goed spel opgezet. De ene acteur was creepy, de andere had juist een intensere spreekrol. Iedere acteur wist wat ze moesten doen en wat hun karakter daar deed. Een van de acteurs, een schoonmaker, bleef constant schoonmaken, zelfs toen wij al de kamer uit waren. Dat is hoe je een goede karakteropbouw hebt!

Subterra

Subterra is een spookhuis die een lost place moet voorstellen. Je gaat naar een illegaal feest in de ondergrondse tunnels van Heide Park. Op het moment dat jij naar binnen wilt, blokkeert het hek en moet je een speciale andere route nemen. De tunnels worden al jaren bewoond door daklozen en drugsgebruikers, je maakt je weg door een hoop gestoorde mensen heen om op het feest uit te komen.

Wederom weer een enorm goed spookhuis. Dit huis is op pure terror gebaseerd, veel rook, enorm veel stroboscoop effecten en een zeer intense soundtrack. Dat samengevoegd met sterke acteurs die buitengewone scares leveren en veel automatische scares maakt dit een spookhuis waar je met een enorm goede indruk uit loopt.

Conclusie

Het is jammer dat er geen echte scarezones zijn en het aanbod aan huizen is klein. We hebben echter wel de mensen achter het halloween event gesproken en ze willen heel graag doorgroeien en ik zie daar enorm goede potentie in. De huizen worden neergezet met liefde en passie, en dat merk je. Het park heeft zo ontzettend veel sfeer waardoor je wel al het halloween gevoel krijgt. De huizen zijn prachtig en de scare actors doen het super. Heide Park is een voorbeeld voor veel kleine parken hoe ze halloween zouden kunnen vieren.

Ik heb enorm genoten van mijn avond en dit event zal voor mij een vaste prik worden vanaf nu.