Tijdens het Scare Event zijn er verschillende evenementen en attractieparken in de prijzen gevallen. Er zijn deze avond 6 juryprijzen en een publieksprijs uitgereikt in de categorieën ‘Best concept’, ‘Best scare actors’, ‘Best Makeup’, ‘Best new maze’, ‘Best event’ en ‘Best European event’.

Een vast onderdeel van het Scare Event is de uitreiking van de Scare Awards. Deze awards zijn in het leven geroepen om erkenning te geven aan al het werk wat organisaties leveren.

De jury van de Scare Awards bestaat uit mensen uit de industrie. Alle leden van de jury hebben hun sporen verdiend door het organiseren van events of het reviewen hier van.

En dan nu alle winnaars op een rij:

Best Concept – Scare Me

Best Scare Actors – The Breakout

Best Makeup – Attractiepark Toverland 

Best New Maze – The Cells (The Horror Zone)

Best Event – Attractiepark Toverland 

Best European Event – Heide Park Halloween

Voor de publieksprijs konden bezoekers stemmen op hun favoriete evenement. De winnaar is geworden:

Screams – Avonturenpark Hellendoorn

De laatste jaren is de scare en Halloween industrie in Nederland groeiende. Om de groei van de industrie verder te stimuleren is het idee van het Scare Event ontstaan. Met het Scare Event wilt de organisatie, Scare Network, een platform bieden waar organisatoren van evenementen samen kunnen komen, om door met lezingen en discussies de industrie naar een hoger niveau te tillen.