Screams in Hellendoorn heeft op dit moment 3 spookhuizen en enkele walkthroughs in huis. Het avonturenpark wilt graag groeien naar 5 spookhuizen. Daarnaast willen zij ook naar 6 draaiavonden. Dit waren er vorig jaar nog 3. Dat maakte René Peul bekend tijdens een presentatie op het Scare Event.

Bezoekers kunnen al vele jaren Halloween in Hellendoorn beleven. Wat begon als kleinschalig is inmiddels uitgegroeid tot een populaire bestemming waar spannende en griezelige avonden beleeft kunnen worden. De groei in kwaliteit is daarbij van groot belang. Zo kijkt het park constant naar verbeterde technieken die zij kunnen gebruiken in de huizen en zones. 

René Peul sprak ook een wens uit tijdens het Scare Event. Zo zou hij graag meer storytelling en shows in de zones willen zien. Dit was vorig jaar al deels te zien in de vernieuwde zone Dragon Fear. 

Voorgaande jaren maakte het park gebruik van een vuurwerkshow. Dit is bedoelt als afsluiter van Heksendoorn en de opener van Screams. Daarnaast wilt Peul ook graag een openingsshow introduceren. Hoe dit precies zal zijn en wanneer dit van start gaat, is nog niet bekend.

Screams draait dit jaar op 4 dagen. Dat is er een meer dan vorig jaar, toen alle avonden waren uitverkocht. Het evenement is dit jaar te bezoeken op de zaterdagen van 14, 21 en 28 oktober. Daarnaast kunnen bezoekers nu ook terecht op zaterdag 4 november. Het park is deze dagen geopend van 10:00 tot 23:00 uur.