Op zaterdag 2 april vond de tweede editie van het Scare Event plaats. Naast alle presentaties en de paneldiscussie vond er ook de uitreiking van de Scare Awards plaats. De awards bestaan uit 6 jury prijzen: Best Concept, Best Scare Actors, Beste Make-up, Best Maze, Best Event en Best European Event. Daarnaast werd er ook de publieksprijs uitgereikt waarbij het publiek mocht stemmen op zijn of haar favoriete evenement.

Best Concept

De winnaar voor Best Concept is The Great Purge van Warrior Events met een totale score van 8.09.

”Zij hebben in 2021 een complete immersieve wereld gecreëerd. Door de opdrachten die je uit moest voeren voelde je ondergedompeld en onderdeel van deze wereld”.

Best Scare Actors

In deze spannende categorie lagen de scores erg dicht bij elkaar. De winnaar voor Best Scare Actors is Fright Factory geworden met een score van 7.24.

”Waar er grotere events weleens een acteur niet lekker in zijn rol zit, zie je dit bij kleinere events minder. Daardoor heeft dit jaar ook de Fright Factory gewonnen. Dit team bestaat voornamelijk uit theater studenten die wisten hoe ze de bezoekers moesten laten schrikken en de juiste sfeer neer wisten te zetten”.

Best Make-up

Met een totaalscore van 7.88 is Toverland Halloween Nights de winnaar voor Best Make-up.

”Zij zijn de afgelopen jaren steeds meer aandacht gaan besteden aan de kleding en make-up tijdens dit evenement. Andere evenementen gebruiken steeds meer maskers”.

Best Maze

De winnaar voor Best Maze gaat dit jaar naar Below van de Halloween Fright Nights met een score van 8.21.

”Below is zowel een experience als een spookhuis. Hierdoor heb je de beste ervaring en wordt je meegenomen in de experience”.

Best Event

In deze spannende categorie lagen de scores dicht op elkaar. Toverland Halloween Nights trok daarbij aan het langste eind met een score van 7.31.

”Een compleet plaatje, spookhuizen, scarezones en alles op hoge kwaliteit”.

Best European Event

De winnaar voor Best European Event gaat dit jaar naar Traumatica met een score van 7.94.

”Het verhaal gaat door, de wereld die neergezet wordt is een complete ervaring waar je als bezoek in ondergedompeld wordt”.

Publieksprijs

Het publiek heeft dit jaar het meest op Screams gestemd en daarom pakt Avonturenpark Hellendoorn de publieksprijs.

Attractiepark Toverland

Met 2 awards op zak is Attractiepark Toverland de grote winnaar van de avond.

“Het is natuurlijk fantastisch als het harde werk, dat door zoveel mensen verzet wordt, op deze manier wordt beloond”, aldus het creative Halloween-team.

“We zetten voornamelijk in op applicaties en maken weinig gebruik van complete maskers. Dat is veel werk, maar ziet er stukken kwalitatiever uit. Deze prijs is een mooie bevestiging dat deze extra inspanningen gewaardeerd worden”, vertelt Mariska Kuijper.

Fantasie Compagnie

De organisatie van Fantasie Compagnie zegt onwijs trots te zijn op het hele team na de winst van de award voor Best Scare Actor. ”Dankzij hen hebben we deze mooie prijs mee naar huis mogen nemen. Er komen nog een hoop mooie horror evenementen aan de komende tijd, binnenkort meer informatie op onze socials”.

The Horror Experience

Hoewel The Horror Experience niet in de prijzen viel, zegt de organisatie toch tevreden te zijn met de mooie score voor een beginnende productie. ”We zijn heel trots op al diegene die ervoor hebben gezorgd dat we dit resultaat al bereikt hebben. Op naar nog meer mooie producties in het komende jaar”.