Om het spookslot in de Efteling een mooi afscheid te kunnen geven, is er in de nacht van 3 op 4 september een spooknacht georganiseerd. Een aantal gelukkigen mochten bij deze nacht zijn om de 44 jarige kasteelruïne uit te kunnen zwaaien. Wij van ScareZone waren erbij!

Van 19 juli tot en met 14 augustus hield het Kaatsheuvelse park een winactie waarbij je zo snel mogelijk sleutels moest vinden in een serie plaatjes. Zo’n 150.000 mensen hebben meegedaan aan de actie en daaruit zijn 2000 gelukkige winnaars geloot waaronder ruim 300 Efteling-medewerkers. Een overgroot deel van de aanwezigen was tussen de 40 en de 59 jaar oud.

De klok sloeg middernacht toen de eerste fans de spannende wandeltocht mochten betreden, waarbij bezoekers langs verschillende spookachtige taferelen mochten lopen. Door middel van licht en geluid werd een spookslot waardige sfeer gecreëerd waar onder andere een violist live ‘Danse Macabre’ speelde en onderweg het gezelschap van monniken met kaarsen die woonachtig zijn in het oud-Keltisch kasteel.

De route van de spooknacht duurde ongeveer één uur en werd afgesloten met de show van het spookslot. Voordat we het spookslot konden betreden, liepen we eerst over een zwarte loper, waar in een speciaal frame een foto gemaakt kon worden, richting de kasteelingang. Op het spookslot werd met meerdere projecties gewerkt om het nog meer tot leven te laten komen.

Alle aanwezige gasten kregen een speciaal aandenken als bewijs dat ze aanwezig waren bij deze spooknacht. Een speciale Efteling Courant waarin verschillende oude krantberichten staan verwerkt in een courant. Uiteraard met de krantpuzzels in spookthema.

Wil je meepraten over het spookslot of andere horror en halloween gerelateerde topics? Join onze Discord!