Prime Video-horrorkanaal FEAR maakte bekend dat de korte horror/thriller Shut van regisseur Niels Bourgonje is gekozen tot Beste Korte Film van het FEAR Short Horror Festival. De vakjury bestaande uit Jan ‘Mr. Horror’ Doense, Nachtvlinder Frank Mulder, Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Julius Koetsier, filmproducent Monique van Kessel en entertainment specialist Helmut Ramak beoordeelden afgelopen korte films, scenario, innovatie, acteurs en soundtrack. Shut wint een cheque van €500. De tweede plaats ging naar Night Call van regisseur Tim Sagl, die hiermee een cheque van €250 wint. De derde plaats tenslotte is voor Riven van regisseur Sjoerd de Bont, beloond met €150.  De echte hoofdprijs voor zowel ShutNight Call als Riven is de vertoning op FEAR Channel van Amazon Prime Video Channels.

Naast de drie geldprijzen voor de beste korte film is Jack Wouterse bekroond tot Beste Acteur (Shut), Jesper Ankarfeldt voor Beste Soundtrack (Shut) en Tim Sagl voor Beste Innovatieve Film (Night Call).

Met meer dan 400 films bezorgt FEAR de abonnees angstzweet en een hele vermakelijke filmavond. Het aanbod groeit maandelijks, maar dankzij de inzendingen voor het Fear Horror Short Festival 2023 nóg meer. Want inzendingen worden in volle glorie vertoond op FEAR mits ze voldoen aan de specificaties. 

Jurylid Helmut Ramak van FEAR: De jury stond voor een lastige beslissing, gezien de ingezonden films echt van hoge kwaliteit zijn. We zijn dan ook trots om een deel van de deze films op FEAR te kunnen vertonen. Deze competitie deed ons nogmaals beseffen dat er in Nederland en België heel veel talentvolle filmmakers zijn.

”De jury is blij verrast door de diversiteit qua de ingezonden films met uiteenlopende visies op horror / thriller. We zijn dan ook trots dat we een aantal van deze korte films op FEAR kunnen vertonen. Het is geweldig om te zien met hoeveel passie, voor en achter de camera, deze talenten hun ideeën uitdragen en we hopen ze dan ook vaker terug te zien in de filmwereld.”

Beste Acteur/Actrice
De prijs van Beste Acteur gaat naar Jack Wouterse voor zijn rol als de bezeten vader in Shut. Jack Wouterse is bekend van zijn rollen in onder andere All Stars, Dokter Tinus en Moloch. Lauren Müller is op de tweede plaats geëindigd voor haar rol als Samantha in Night Call. Peter Post is op de derde plaats geëindigd voor zijn rol als David in Kamer 24 van regisseur Sjoerd de Bont.

Beste Soundtrack
De compositie van Jesper Ankarfeldt voor de film Shut wint de prijs voor Beste Soundtrack. Ankerveldt componeerde muziek voor diverse korte films en series als HooliganJoardy Season en Young.

Beste Innovatieve Film
De prijs voor Beste Innovatieve Film gaat naar Night Call van regisseur Tim Sagl. Vooral de zeer fijne spanningsopbouw en ambitie in deze short werden geprezen door de jury. Tim Sagl regisseerde eerder de korte film The Hangman.

Beste poster
De prijs voor Beste Poster gaat naar Night Call. Het verfijnde van de oldschool look, het lettertype en de foto overtuigden de jury dat dit de winnaar moest worden.

Over FEAR Channel

FEAR is een Prime Video kanaal gespecialiseerd in horrorfilms in verschillende subgenres. FEAR blijft weg van de platgelopen paden van ‘het beste in horror’ en levert een dwarsdoorsnede van het wereldwijde horroraanbod. Dit aanbod breiden zich elke maand uit met een breed aanbod nieuwe horror, thriller of sci-fi films. Een abonnement op FEAR kost €3,99 per maand, en er is een gratis proefperiode van twee weken.

Krijg je niet genoeg van al het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 750 leden.