Op Vrijdag 20 en Zaterdag  21 Oktober 2017 vonden er in het Archeon voor de 2e jaar de Freaky Nights plaats. De Freaky Nights vind plaats na sluitings tijd van het park/museum. Hier word dan ook een apart entree geld voor gevraagd. Kosten voor een avondje griezelen in het Archeon zijn € 24,90 p.p. En op vertoon van een Museum jaar kaart betaal je maar € 5,00 p.p. De Freaky Nights is geschikt bevonden van af 12 jaar.
Het Archeon is een Themapark/openlucht Museum wat je op een leuke wijze meeneemt terug de geschiedenis in. Je begint bij de Prehistorie en je gaat via de Romeinse tijd naar de Middeleeuwen. klinkt als een mooie locatie voor een Halloween event.
Wij bezochten de Freaky Nights op Zaterdag 21 Oktober. Rond 19:30 Gingen de poorten van de Freaky Nights open. Wij kwamen rond 20:00 aan. Nog voor het betreden van het park werden we allemaal al aan gesproken door 2 mensen van het ministerie van demonen zaken. Met het dringende advies om niet verder te gaan en om te draaien. En natuurlijk besloten wij om dit advies te negeren. En toch het park te gaan betreden. Met mogelijke gevolgen van dien.
Na het aanschaven van de kaarten kregen een kaart mee met de wandel route door het pak en was het nog even wachten tot we het park mochten betreden. Hier werden elke keer kleine groepjes door gelaten. Al snel was het duidelijk dat het een vaste route was door het park. Dus vol goede moed begonnen we aan onze griezeltocht door het Archeon heen. Al snel kwamen we bij het 1e punt uit. Waar een griezel ons stond op te wachten. Hier moesten wij even wachten voor een hutje, tot de vorige groep er uit kwam een maal binnen kregen we een spookverhaaltje te horen rond om een vuurtje.
Na dit verhaal mochten we onze tocht dan echt starten. Even veder op werd ons een zak bloed aan geboden, “deze zouden jullie nog wel eens nodig kunnen hebben tijdens jullie tocht” zijden ze. de zak bloed was een drankje verwerkt in een bloedzak erg leuk en origineel gedaan !.
Wij besloten snel onze weg te vervolgen. De route lijden door de straten en huisjes heen die dit park rijk is. En wat prima past bij een griezelige avond. Al snel werd ons duidelijk dat deze avond niet zou draaien om echt “Angst” te zaaien. Maar dat het vooral een theatrale griezelige avond zal gaan worden. Juist ook eens mooi om weer eens een iets ander Halloween te zien dan O.A Walibi waar veel meer op angst gewerkt word. Tijdens onze tocht kwamen we verschillende korte verhaaltjes/toneelstukjes tegen.  Zo vond ik het gedeelte boven in het klooster goed en interactief. Hier ga je op diner  bij de graaf of waren wij hier nu zelf het diner ?. Gelukkig hebben wij dit kunnen overleven. En konden we onze weg vervolgen. Uiteindelijk was het nog een beste lange route waar we een ruime 2 uur over gedaan hebben. wel is waar met een kleine tussen pauze om even wat te drinken. En te kijken naar een kleine dans voorstelling.
op vele plekken door het park hoorde op subtiele wijze de griezelige klanken door het park heen. Het geen wat belicht was was dan ook uitstekend uitgelicht. Al had ik op sommige stukken misschien iets meer belichting willen zien. Al heeft het me ook weer niet gestoord op deze avond.
De Freaky Nights is het beste te bestempelen als een griezeltocht, maar dan toch echt wel een Griezeltocht 2.0 het decor van het park als mede het theatrale karakter geven zeker een grootte meer waarde aan deze griezeltocht. Komt er volgend jaar een 3e editie van de Freaky Nights  ? Ik hoop het wel, zal hem dan ook zeker aan raden. En zelf weer toe voegen aan mijn agenda.